Diari Més

El creixement de la covid al Camp de Tarragona és un dels més elevats de Catalunya

La Generalitat alerta de l’alt ritme de propagació de la pandèmia al territori tarragoní i, a nivell català, assegura que la situació és «crítica i insostenible»

Tres dones grans passejant pel centre de Reus.

mascareta, covid-19, coronavirus, reus, gentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha posat el crit al cel amb la situació la covid tant al territori català com, particularment, al Camp de Tarragona. Segons el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, «el Camp de Tarragona és un dels llocs on més ràpidament estan pujant els contagis. Ja teníem unes zones de difícil control, i les xifres són molt preocupants, amb una RT d’1,74 i un risc de rebrot superior a 1.000».

Mendioroz, a més, ha deixat clar que «la situació és insostenible. Queda temps per a poder tornar a una certa estabilitat. Les dades són semblants en la majoria dels territoris, tot i que a Barcelona ciutat és on es nota una mica l’estabilització de creixement. A Catalunya, l’epidèmia continua en expansió, però ho fa amb un ritme més baix que en altres indrets, segons les dades dels darrers dotze dies».

Les xifres parlen per si soles i, tal com ha detallat Mendioroz, «les dades que tenim actualment a Catalunya són molt preocupants». Fins i tot, ha anat més enllà tot catalogant la situació de «gairebé crítica». «Estem assolint uns números que no havíem vist abans, amb un risc de rebrot de 887. La mitjana d’edat transmissió està pujant i també ho estan fent les defuncions, amb unes 200 diàries. Estem en una segona onada, les dades estan creixent ràpidament i, l’únic punt optimista, és que sembla que les mesures que vam implantar fa 11 dies comencen a tenir efecte, ja que el creixement s’està reduint una mica en relació a les previsions que teníem».

Per la seva banda, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha afegit que «estem assistint en aquests darrers quinze dies a un progressiu increment del percentatge de casos de covid atesos a les urgències hospitalàries. A principis de mes teníem escassament un 6% de casos atesos sospitosos de covid i, a dia d’avui, estem per sobre del 10%».

També lamenta les dades en les residències de gent gran, on la preocupació també és evident. «Les residències era un àmbit que havia estat molt preservat de l’impacte de la pandèmia i, a dia d’avui, tenim 1.087 residents confirmats amb covid. Del total de residències geriàtriques que tenim a Catalunya, 123 tenen un cas positiu, el que significa un 12% del total. Això ha provocat que s’hagi continuat duent a terme la política de cribratges».

Salut anuncia l'aplicació de noves mesures a partir de divendres

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que s'anunciaran noves mesures per frenar els contagis de covid-19 de cara a divendres –quan caduquen les restriccions vigents-. «Hi haurà noves mesures perquè les necessitem», ha remarcat en roda de premsa Ramentol. El secretari general ha apuntat que encara que s'està veient una lleugera desacceleració en el creixement de l'epidèmia gràcies a les restriccions a la restauració «no deixa de ser un creixement».

tracking