Diari Més

Municipal

Torredembarra proposarà la congelació de les ordenances fiscals

La taxa d’ocupació de terrasses elimina el concepte per a 18 hores i serà només per a 24 hores

Imatge de la façana consistorial de Torredembarra.

Ajuntament TorredembarraAjuntament Torredembarra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Torredembarra sotmetrà a debat, el pròxim dijous durant el ple, la congelació de les principals ordenances fiscals per al 2021. D’altra banda, l’equip de govern bonificarà la instal·lació d’elements que aprofitin el sol com a font d’energia elèctrica.

D’aquesta manera, els principals impostos i taxes que afecten la majoria de la ciutadania no experimentaran cap increment. Igual que en els darrers anys, ni l’IBI, ni la recollida d’escombraries, ni el subministrament d’aigua, entre d’altres, veuran incrementat el seu preu.

Entre les modificacions que es duen a terme, el regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha destacat que es preveuen bonificacions de fins al 50 % en l’IBI (segons valor cadastral i potència d’instal·lació) durant tres anys per a aquells habitatges en què s’instal·lin sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia solar. En el cas concret d’edificis d’habitatges plurifamiliars que tinguin una instal·lació d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica (amb un mínim de 2 kW de potència nominal) per subministrar energia als elements comuns, cadascun dels habitatges vinculats tindrà dret a una bonificació del 5% sobre la seva quota íntegra. En la mateixa línia, també es preveu una bonificació del 90 % de l’Impost de Construccions en aquelles que incorporin sistemes que utilitzin el sol com a font d’energia elèctrica o tèrmica que no siguin d’obligatòria incorporació per la normativa vigent. Amb aquestes bonificacions es vol potenciar l’ús de les energies renovables.

Pel que fa a l’impost de vehicles, es preveu mantenir els imports per als turismes de fins a 11,99 cavalls fiscals i augmentar els de més potència.

Una altra modificació prevista es troba en la taxa d’ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires, les terrasses amb finalitat lucrativa, es passa a incloure com a concepte únic l’ocupació 24 hores i s’elimina la de 18 hores. El regidor d’Hisenda, Josep Maria Guasch, ha explicat que l’ocupació real en la majoria dels casos és continuada durant 24 hores i que, en aquells altres casos que es retiren unes hores les taules i cadires, es generen sorolls molestos per al veïnat. De fet, bona part dels municipis de l’entorn ja només preveuen les ocupacions de 24 hores. Segons ha informat l’Ajuntament, aquest canvi no suposarà un increment general dels preus, ja que el preu per metre quadrat i dia i per metre quadrat i mes previst ara per a 18 hores serà el que s’aplicarà a les 24 hores i el preu previst ara per a 24 hores per metre quadrat i temporada i per metre quadrat i any baixarà de manera destacada. A tall d’exemple, el preu per metre quadrat i any les 24 hores passarà dels 77 euros actuals a 50 euros l’any vinent.

A més, s’inclou una clàusula adaptada a la crisi sanitària per la covid-19 davant la previsió de les possibles restriccions d’aforament durant el 2021, de manera que a les taxes afectades per aquestes limitacions es puguin aplicar els corresponents coeficients reductors addicionals.

En la línia de mantenir reduccions destinades al sector econòmic, es preveu per al 2021 la reducció d’un 50% per als canvis de titularitat, i mantenir la bonificació del 50 % en els diferents supòsits que ja es van rebaixar al mes de maig de les taxes per a la prestació dels serveis d’intervenció administrativa en l’activitat dels ciutadans i les empreses a través del sotmetiment a prèvia llicència, comunicació prèvia o declaració responsable. També es preveu una nova redacció per a la taxa per la instal·lació de parades de venda no sedentària que serà vigent un cop s’hagin realitzat les corresponents licitacions de les parades en els termes establers a l’ordenança de mercats de venda no sedentària.

tracking