Diari Més

Cultura

Acte simbòlic casteller en una Santa Úrsula marcada per la pandèmia

Els assistents van conèixer altres episodis de la història en què no s’ha pogut fer castells

La plaça del Blat ha estat l'escenari d'una breu exhibició castellera

Valls celebra un acte casteller simbòlicGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Valls vivia ahir una Santa Úrsula marcada per la pandèmia per la qual ha hagut de renunciar a aixecar els castells. Al seu torn, però, la plaça del Blat es tornava a omplir de castells, però d’una altra manera: amb un acte simbòlic amb què es va recórrer la història castellera del municipi.

La plaça del Blat es tornava a omplir, però no per les pinyes castelleres sinó de cadires en les quals seia el públic d’un acte presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Farré, i protagonitzada pels castellers i castelleres de la Colla Vella i de la Colla Jove dels Xiquets de Valls.

Els assistents escoltaven ressonant a la plaça del Blat la història castellera de la ciutat, especialment aquells episodis del passat en què, com aquest 2020, els castells veien interrompuda la seva trajectòria, com la Guerra Civil, amb l’epidèmia de grip espanyola o la fil·loxera. Seguint el fil conductor del narrador, diversos castellers van sortir als balcons de la façana consistorial desplegant les pancartes que feien referència a tots els episodis de la història esmentats.

Els assistents a l’acte també van poder escoltar la retransmissió de la diada de Santa Úrsula de l’any passat quan la Colla Vella i la Joves de Valls van escriure una nova pàgina en el món casteller després de carregar per primera vegada el 3 de 9 sense folre.

tracking