Diari Més

Política

EL PSC demana a l'ajuntament la intervenció de la residència del barri Fortuny

El grup municipal critica que el govern estigui «de braços creuats» mentre van augmentant el risc de contagi a la ciutat de manera «alarmant»

Andreu Martín en una imatge d'arxiu

EL PSC demana a l'ajuntament la intervenció de la residència del barri FortunyPSC Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Que l’Ajuntament reclami a la Generalitat la intervenció de la residència Ítaca-Fotuny o que sigui el mateix ens municipal qui la intervingui». Aquesta és la petició que el grup municipal del PSC fa arribar al govern de la ciutat després que s’hagi conegut que 53 dels 69 usuaris i 3 treballadors han resultat infectats per un brot de Covid19.

El portaveu Andreu Martín considera que aquesta és «la única manera de poder determinar amb exactitud l’estat de la residència i garantir un pla d’actuació amb els mitjans humans i materials suficients i adequats necessaris per estabilitzar la situació i revertir-la, tal i com ha succeït en una residència de Falset» .

Martín ha expressat la seva «preocupació i la necessitat d’actuació per part del govern per donar resposta a la crisi sanitària» que, en aquests moments, a la ciutat ha arribat a una nivells molt alarmants amb un índex de risc de contagi que s’enfila al voltant de 1.300. En aquest sentit, assegura que «el govern no es pot quedar de braços creuats. Ha de reclamar recursos on faci falta i alhora, ha d’informar la ciutadania i fer una crida a la responsabilitat de tots els reusencs i reusenques».

«Les dades demostren que les coses no s’estan fent bé. La gestió d’aquest govern ha estat un fracàs i la seva inacció ens està passant factura», ha dit.

Martín ha lamentat que el govern hagi votat avui al Ple en contra de la moció socialista de mesures per reforçar l’atenció primària, que reclamava més recursos a la Generalitat, en tant que «és base per la lluita contra la propagació de la pandèmia, un dels pilars de l’atenció de proximitat que tots ens mereixem».

«El regidor de salut ens ha dit que tenim una visió tremendista de la situació. Les dades demostren el contrari. No és conscient de la situació i mentrestant, a reus cada dia estem pitjo. Esperem que pregui consciència com més avia millor abans les coses no vagin a pitjor», ha conclòs.

tracking