Diari Més

Un informe conclou que IQOXE no va fer vessaments contaminants al mar

La mostra recollida a la sortida a emissari el passat 24 de gener no excedeix els límits autoritzats

Aspecte de la planta d'IQOXE l'endemà de l'explosió del 14 de gener que va matar a tres persones.

IQOXE no compareixerà al Parlament perquè encara s'investiga l'explosióOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'informe de l'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses d'Espanya conclou que Indústries Químiques de l'Òxid d'Etilè (IQOXE)no va abocar productes contaminants en aigües submarines. Lamagistradadel Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona a instàncies de la fiscalia va sol·licitar un informe per comprovar si l'empresa havia fet vessaments contaminants al mar.

Segons l'anàlisi de l'institut públic, la mostra recollida a la sortida a emissari el passat 24 de gener no excedeixels límits autoritzats.

Aquestes conclusions corroborarien les anàlisis que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)va realitzar després de l'accident, assegura l'empresa. També ho certifiquen lesdades d'Aigües Industrials de Tarragona Societat Anònima (AITASA).

«Tots aquests indicatius permeten concloure que l'accident deIQOXEno va suposar risc algun mediambiental», inclou el comunicat.

La magistradadel Jutjat d’Instrucció 1 de Tarragona ha decidit investigar l'empresa IQOXE en tres peces separades per la seva complexitat: una sobre l'explosió del 14 de gener i les actuacions posteriors; una altra sobre les modificacions de l'autorització ambiental i llicències; i l'última sobre els vessaments al mar.

tracking