Diari Més

Religió

Armand Puig i Tàrrech, nou rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya

El selvatà és sacerdot de l'arxidiòcesi de Tarragona

Armand Puig i Tàrrech és rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià.

Armand Puig i Tàrrech, nou rector del Seminari Major Interdiocesà de CatalunyaEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arquebisbe metropolità de Tarragona, Joan Planellas, i els bisbes de les sis diòcesis sufragànies de la Província Eclesiàstica Tarraconense han nomenat Armand Puig i Tàrrech com a nou rector del Seminari Major Interdiocesà de Catalunya.

Així, Puig, que entre el 1988 i el 1997 ja va ser primer vicerector del Seminari Major Interdiocesà, substituirà Xavier Vilanova, que a principis d'octubre va ser nomenat pel papa Francesc com a nou bisbe auxiliar de Barcelona per ajudar l'arquebisbe de la ciutat i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Juan José Omella.

Armand Puig i Tàrrech (La Selva de Camp, 1953), sacerdot de l'arxidiòcesi de Tarragona, és rector de l'Ateneu Universitari Sant Pacià des de l'any 2015 i administrador parroquial de la Basílica dels Sants Màrtirs Just i Pastor de Barcelona des del 2005, segons ha informat la Conferència Episcopal Tarraconense en un comunicat.

Doctor en Ciències Bíbliques per la Pontifícia Comissió Bíblica, ha estat degà-president de la Facultat de Teologia de Catalunya entre els anys 2006 i 2015, d'on és professor ordinari del Nou Testament, i també de la Facultat «Antoni Gaudí» d'Història de l'Església, Arqueologia i Arts Cristianes, entre el 2014 i el 2015.

Entre les seves obres publicades, destaquen «Sacerdotes para el Tercer Milenio. Una reflexión desde el Concilio Tarraconense del 1995» (2000), «Jesús. Un perfil biográfico» (2004), «Teologia de la Palabra a la luz de la Dei Verbum» (2015) i «Mirar el mundo es amarle» (2020).

tracking