Diari Més

Tots Sants

L'Ajuntament de Cambrils ofereix un servei d'autobús gratuït al cementiri per Tots Sants

El bus urbà farà quatre expedicions diàries d’anada i tornada el dies 31 d’octubre i 1 de novembre

Imatge d'arxiu del Cementiri de Cambrils on s'han produït els fets.

Roben al cementiri de Cambrils i provoquen destrosses al de VinyolsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils tornarà a oferir un servei especial d’autobús gratuït per anar al cementiri els dies 31 d’octubre i 1 de novembre amb motiu de la festa tradicional de Tots Sants. Aquest servei es va començar a oferir l’any 2017 amb molt bona acollida i posteriorment es va ampliar i es va implantar la gratuïtat. Aquest any s’ajustarà a les mesures de seguretat previstes en el transport públic de viatgers a causa de la Covid.

L’autobús urbà farà quatre viatges diaris d’anada i tornada, tres de matí i un de tarda, per facilitar el desplaçament a les persones que vulguin anar a recordar els seus difunts. Els horaris i el mapa del recorregut del bus llançadora es poden descarregar de del web d’Aparcam https://www.cambrils.cat/aparcam.

Les expedicions, que connectaran la zona central del municipi amb el cementiri, sortiran del Casal de la Gent Gran a les 9:30, 10:30, 11:30 i 15:30 hores i arribaran al cementiri 17 minuts més tard amb parades a l’Estació de Bus, Jaume I, Creu de la Missió, Adelaida, passeig Albert i Carles Roig. Les expedicions de tornada es faran a les 11, les 12, les 13 i les 17 hores i el recorregut finalitzarà a Creu de la Missió amb parades a Carles Roig, Passeig Albert, Casal, Estació de Bus i Jaume I.

Pautes i recomanacions per visitar el cementiri

Les persones que visitin el cementiri hauran de portar la mascareta, respectar les indicacions sobre l’aforament, i seguir les indicacions d’entrades i sortides que es detallen al plànol. A més, no es pot menjar ni beure als cementiris.

D’altra banda, si una persona necessita anar al lavabo hi haurà d’entrar individualment, excepte si requereix assistència, que ho podrà fer amb acompanyant. En cas de fer servir les escales mòbils per accedir als nínxols, caldrà posar-se gel hidroalcohòlic abans i després.

Les persones que vulguin podran acostar-se a dipositar flors en els nínxols mantenint les mesures d’higiene i respectant sempre la distància interpersonal entre no convivents. Per fer-ho, es recomana l’ús de desinfectant hidroalcohòlic abans i després de l’ofrena. També es recomana limitar el temps d’estada al cementiri.

La tècnica municipal de Salut Pública es va reunir ahir amb el mossèn Joan Maria Padrell, president de la Fundació del Cementiri de Cambrils, per donar suport en la redacció del pla de contingència i la implantació de mesures de seguretat a les instal·lacions com la definició de recorreguts, les entrades i sortides, el control de l’aforament, la senyalització o la utilització dels lavabos.

tracking