Diari Més

Municipal

Salou aplicarà una rebaixa d'un 20% al cànon anual dels paradistes del Mercat Municipal

Representarà un estalvi de més de 15.000 euros per a la gran majoria de comerciants

Imatge d'arxiu de la façana del Mercat Municipal de Salou.

Mercadona obté llicència comercial per ubicar-se al Mercat de SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Salou aplicarà una rebaixa del 20% al cànon que abonen anualment els paradistes del Mercat Municipal -lloguer de la instal·lació- i una rebaixa, també, a la taxa municipal -manteniment. Aquesta mesura representarà un estalvi de més de 15.000 euros per a la gran majoria de comerciants de la instal·lació, que no havien percebut, abans, cap bonificació.

Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, «hem pres aquesta decisió després d’haver fet un estudi econòmic profund, i tenint en compte el descens de l’activitat comercial produïda en el darrer any, a causa de la pandèmia».

Així doncs, pràcticament el gruix dels paradistes del Mercat, el 80%, això és, les parades de productes frescos, tindrà aquesta bonificació en el proper rebut de l’any en curs, que serà d’un 40% del total, en comptabilitzar-se la suma dels dos rebuts semestrals. Tanmateix, els negocis de bar-cafeteria i de costura ja van gaudir d’una rebaixa del 30%, perquè van haver de romandre tancats per imperatiu legal.

Cal dir que el rebut de la brossa dels paradistes no es beneficiarà d’aquesta rebaixa, atès que s’ha continuat mantenint el servei.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha assenyalat que «hem detectat una disminució considerable en els ingressos dels paradistes en el darrer any», i «per això, aquesta rebaixa, que els representarà més de 15.000 euros d’estalvi, creiem que serà com una bombolla d’oxigen per als seus negocis».

Segons ha declarat el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, «l'estudi econòmic i la rebaixa del cànon del mercat municipal és una més de les demandes que ens va fer el sector i que gràcies la feina i als reajustaments duts a terme per part de l'Ajuntament ha estat possible que puguem satisfer».

Finalment, el president de l’Associació de Comerciants Shopping Salou, Juli Vilaplana, ha assenyalat que «estem satisfets de la resposta que ha donat l’Ajuntament, a petició de la nostra entitat» i de «l'entesa que hi ha hagut entre ambdues parts, per tal de resoldre una demanda que es va fer des del primer moment que va decretar-se l’estat d’alarma». Vilaplana, que ha manifestat que «estem preocupats per la pèrdua de teixit comercial, no només de temporada sinó també de tot l’any», ha dit que aquesta acció «hauria de servir d’exemple a altres propietaris».

tracking