Diari Més

Mobilitat

Adif va extingir el conveni amb la Secuita i Perafort perquè no s'ajustava a llei

L'ajuntament de la Secuita ha interposat un recurs contenciós-administratiu

Un Alvia va protagonitzar l'inici de l'Euromed a la Secuita.

Euromed, Corredor Mediterrani, Secuita, Camp Tarragona, trenACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha explicat aquest dimarts que Adif va extingir el conveni, que datava del 2006, amb els ajuntaments de la Secuita i Perafort perquè aquest no es va adequar a la llei de règim jurídic del sector públic del 2015.

En la seva resposta al senador d'ERC Josep Rufà en el ple del Senat sobre el motiu de la liquidació de l'esmentat conveni, Ábalos ha afegit que l'Advocacia de l'Estat va dictaminar el 2019 que la manca d'adaptació dels convenis administratius als requisits d'aquesta llei, al marge del termini de vigència abans d'octubre d'aquest any, determinava la seva extinció.

L'ajuntament de la Secuita ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra la liquidació del conveni de forma unilateral per part d'Adif, ha recordat Rufà.

El ministre ha considerat que, per a un municipi com la Secuita que està al voltant de 2.000 habitants, «no té cap proporció aquest pols amb l'Administració de l'Estat» i ha proposat reprendre el tema amb el propòsit de resoldre'l.

Ábalos ha proposat reunir-se amb els alcaldes dels dos municipis i reprendre la qüestió, establint un nou instrument de col·laboració, a través d'un conveni adaptat a la legislació actual.

Segons Rufà, l'incompliment del conveni per part d'Adif afecta directament a l'aportació d'aigua potable a través del Consorci d'Aigües de Tarragona al municipi, sobretot en temporada d'estiu.

tracking