Diari Més
Joan Maria Sardà

Alcalde de la Pobla de Mafumet

Esport

«Ara més que mai, l'esport és fonamental»

Joan Maria Sardà aposta per l’esport segur a la Pobla de Mafumet

Joan Maria Sardà aplaudeix l'oferta esportiva al municipi

«Ara més que mai, l'esport és fonamental»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Avui en dia, la pràctica esportiva és un perill pel risc de contagiar-se, o una oportunitat d’evadir-se i fer salut?

—L’esport és i serà sempre una excel·lent manera de superar els contratemps. Qualsevol metge i expert recomanaria la pràctica esportiva a tothom que vulgui gaudir d’un estil de vida saludable i equilibrat, però és que els beneficis van més enllà de l’aspecte físic. Fer esport ens ajuda a alliberar l’estrès acumulat, a socialitzar-nos, a compartir estones de lleure de qualitat. L’esport no pot ser res més que una oportunitat. Ara bé, cal ser conscients del context actual i, en aquest sentit, adaptar la pràctica esportiva a les normes de seguretat i prevenció de la salut. De res serviria fer esport per guanyar salut si posem en risc la pròpia salut.

—Quines mesures ha aplicat l’Ajuntament de la Pobla en matèria esportiva, per evitar la propagació de la pandèmia?

—Hem tingut clar, des del primer moment i en qualsevol dels àmbits d’actuació de l’Ajuntament, que havia d’imperar el seny i la prudència. Hem aplicat la política de risc zero. I això serveix també per a les activitats esportives que tenen lloc als equipaments municipals. El passat 8 de juny vam reobrir el Complex Esportiu Municipal (CEM), que és l’epicentre de l’activitat esportiva perquè concentra la major part dels equipaments d’ús social. Aquesta reobertura es va produir seguint les directrius establertes a la Taula d’Esports del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre i, de moment, no hem tingut cap problema.

—Com està sent el retorn a la pràctica esportiva?

—Gradual i respectant en tot moment les noves mesures i protocols establerts per garantir la salut de tothom qui conviu als equipaments esportius municipals. Des de l’Ajuntament vam enviar a les entitats locals un Pla de reobertura de les instal·lacions, per ajudar-les a adaptar-se a la nova normalitat.

—A la Pobla, l’entitat esportiva més gran és el club de futbol. Quines novetats han introduït enguany per garantir una pràctica segura?

—En el cas del CF Pobla, es regeix pel seu propi règim intern que, lògicament, ara mateix es troba adaptat a la normativa vigent. A més, els membres del CF Pobla s’entrenen i juguen al camp municipal i, per tant, segueixen les directrius establertes a nivell municipal en base al que va acordar la Taula d’Esports del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. Per exemple, tota l’activitat que té lloc al camp de futbol municipal és a porta tancada i, ara per ara, no es permet l’entrada de públic ni als entrenaments ni als partits. Així mateix, també s’ha intensificat la neteja i desinfecció dels espais comuns, la distància de seguretat per evitar el risc de possibles contagis; així com també s’està donant compliment a la normativa pròpia de la Federació Catalana de Futbol.

—Quantes persones donen vida al CF Pobla de Mafumet?

—És un club formatiu i social. La seva principal activitat és la que du a terme la Fundació, a través del foment i la gestió d’un futbol base que aplega uns 250 joves futbolistes. És un equip de poble i del poble, però amb l’al·licient de tenir el primer equip consolidat a la Tercera Divisió, la qual cosa és un atractiu i un objectiu per als joves futbolistes de les categories de formació del club.

—I a la resta d’instal·lacions esportives municipals, quina és la resposta social que estan trobant davant les noves i necessàries mesures de seguretat a les instal·lacions esportives?

—La resposta està sent exactament la que esperàvem dels nostres habitants: una resposta responsable, compromesa i adequada a la realitat que ens toca viure. Els pobletans estan fent gala del seny, de la prudència i del sentit comú a l’hora de practicar esport i, en general, en totes aquelles activitats quotidianes que tenen lloc al poble.

—Quina és l’oferta d’equipaments esportius municipals de la Pobla?

—La nostra oferta en matèria de lleure esportiu és prou àmplia com perquè tothom pugui trobar el seu espai i gaudir tot practicant esport. En aquest sentit i a més del camp de futbol, tenim un Pavelló que engloba una pista poliesportiva, dues sales polivalents, una pista exterior i una carpa exterior, a més de serveis auxiliars com són vestidors, oficines per a les entitats del poble i un escenari. També comptem amb el gran complex del poble, el CEM, en el qual hi trobem una piscina de 25 metres i una altra de recreativa, ambdues amb coberta retràctil, així com també tenim sauna, spa i vestidors, gimnàs, dues sales d’activitats dirigides que hem reconvertit en una ampliació del gimnàs per poder distribuir millor les màquines, dues pistes de pàdel, una pista de tenis, un frontó, una pista poliesportiva coberta, tres pistes de petanca (cedides al Club Petanca de La Pobla) i un circuit de motocròs. I finalment, també tenim un skate park per als joves, així com uns itineraris saludables per l’entorn del poble.

tracking