Diari Més

Promoció

Els productes de la terra locals es reivindiquen al Tastets de Fira de Riudoms

L’Ajuntament ha organitzat aquesta jornada amb l’objectiu d’impulsar els productes agrícoles i mantenir viu l’esperit de la Fira de l’Avellana

L'aforament està limitat i cal registrar-se al web de l'ajuntament.

Els productes de la terra locals es reivindiquen al Tastets de Fira de RiudomsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira de l’Avellana, en ple mes d’agost, és una de les cites destacades del calendari riudomenc. Enguany, però, els organitzadors van decidir ajornar-la, a causa de la pandèmia, amb la idea d’oferir una activitat complementària de cara a la tardor. El format especial d’aquesta cita es presentava el passat dimecres. Sota el nom Tastets de Fira, l’Ajuntament ha organitzat una jornada dedicada a la promoció dels productes locals, en especial dels productes de la terra. La cita, serà el pròxim dissabte 24. Per adaptar l’esdeveniment a l’actual situació d’excepcionalitat sanitària, s’ha limitat l’aforament i caldrà reservar la participació amb antelació. A més, es podrà seguir per xarxes socials.

La jornada Tastets de Fira estarà formada per diversos actes, que posaran el focus en la formació de dos vessants professionals: l’agricultura i la gastronomia, dirigint-se doncs al sector de productors i elaboradors. Així, durant tot el dia, el públic podrà gaudir de diverses xerrades i showcookings on el producte de la terra local serà el protagonista. En paral·lel, una desena de restaurants i forns de Riudoms oferiran creacions realitzades amb avellana, oli o horta local per endur-se-les a casa i poder fer-ne el tast.

Demostració d’Ada Parellada

Els showcookings, que comptaran amb cuiners locals i la cuinera mediàtica Ada Parellada, es realitzaran a la sala de cuina del Centre d’Entitats i Formació «Les Escoles Velles». Els cuiners, acompanyats de productors locals, elaboraran diverses receptes on les avellanes, l’oli d’oliva verge extra i el producte d’horta seran els protagonistes. Més enllà de les demostracions culinàries, aquestes activitats s’han plantejat com un debat on els assistents podran intercanviar opinions i aprofundir encara més en els usos dels productes Km0 de la localitat.

Pel que fa a les xerrades, tindran lloc a la sala multiús del Teatre del Casal Riudomenc i estan dirigides especialment als professionals del sector agrícola. En elles es parlarà de controls biològics, comercialització dels productes agroalimentaris o impacte del canvi climàtic en el sector.

Tant les xerrades com els showcookings tindran aforament limitat seguint les mesures de prevenció sanitària; és per això que el públic interessat ha de realitzar una inscripció prèvia a través d’un formulari de la pàgina web www.riudoms.cat. Per aquells que no hi puguin assistir, els showcookings es podran seguir en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Riudoms.

tracking