Diari Més

Policial

Detingut a l'Hospitalet un fugitiu buscat per la justícia alemanya per un homicidi

L'home està condemnat a cadena perpètua per disparar en vuit ocasions a una persona en un restaurant a Alemanya

Imatge d'una de les dues detencions.

Detingut a l'Hospitalet un fugitiu buscat per la justícia alemanya per un homicidiPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut a Tarragona i Collado Villalba (Madrid) dos fugitius reclamats per la justícia alemanya i colombiana, respectivament, per cometre els dos homicidis amb arma de foc en aquells països.

Es tracta de dues operacions diferents desenvolupades en les últimes setmanes per la Secció de Fugitius de la Policia Nacional, que lidera a Europa la lluita contra els delinqüents fugits al detenir el 2019 a 486 reclamats per diferents països.

Les investigacions sobre el primer dels fugitius detinguts a Tarragona van començar el passat 24 d'agost, quan la Policia Nacional va rebre una informació de la BKA alemanya sol·licitant la seva localització i detenció.

Després de la confrontació i peritatge de les empremtes aportades, es va poder determinar que coincidien plenament amb les d'un individu que residia amb identitat grega a la localitat tarragonina de l'Hospitalet de l'Infant.

Els fets pels quals era buscat es remunten al 7 d'agost de 2019, quan el detingut va entrar en un restaurant d'Alemanya i va disparar en vuit ocasions a la seva víctima. Dels quatre impactes que va rebre, un li va travessar el cor, morint dessagnada. Les autoritats alemanyes li van imposar una pena de cadena perpètua.

DetencióCollado Villalba

La detenció del segon dels fugitius, buscat per les autoritats colombianes, es va produir el passat 6 d'octubre a la localitat madrilenya de Collado Villalba.

Després de diversos mesos d'investigació i nombroses vigilàncies, es va detectar la seva presència al domicili d'un familiar.

Els fets que se li imputen van succeir el 19 de juliol de 2018, quan, en companyia d'altres membres de la seva organització criminal, en un parc de la localitat colombiana de Palmira, va atemptar contra la integritat física de la víctima, que va morir per la gravetat de les ferides ocasionades amb una arma de foc. Les autoritats colombianes li van imposar una pena màxima de 37 anys.

tracking