Diari Més

Seguretat laboral

Treball considera que IQOXE va vulnerar la normativa de seguretat en l'accident mortal que va patir al juliol

Va morir l'operari d'una empresa subcontractada en caure pel forat d'un muntacàrregues

Pla general de la planta d'IQOXE a la Canonja.

IQOXE no té un pla d'autoprotecció aprovat per Protecció CivilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un informe d'Inspecció de Treball ha conclòs que l'empresa química IQOXE va vulnerar la normativa de seguretat i salut en el treball a la seva planta d'Emulsions Polimèriques de Tarragona, on el passat 8 de juliol va morir un operari en caure pel forat d'un muntacàrregues.

A les instal·lacions d'aquesta mateixa empresa a la Canonja, el 14 de gener passat es va produir una explosió a principis d'any que va causar tres morts, vuit ferits i quantiosos danys materials.

UGT FICA de Catalunya ha informat aquest dijous que dos dies després de l'accident mortal del juliol l'equip de salut laboral del sindicat va denunciar els fets a la Inspecció de Treball.

La víctima, de 62 anys, treballava per a l'empresa Dominion Global, subcontractada per IQOXE Emulsions Polimèriques i es va precipitar des d'una altura de 10 metres en caure pel forat d'un muntacàrregues que estava revisant.

L'informe de la Inspecció de Treball conclou que la manca de mesures de seguretat i salut laboral van causar els fets que van desembocar en l'accident mortal.

Carles García, de l'equip de Treball i Salut Laboral de la UGT FICA Catalunya, ha explicat a EFE que «Inspecció ens dóna la raó, com no podia ser d'una altra manera», perquè «l'empresa vulnerava la normativa de manera flagrant».

García ha assenyalat que «ja s'han imposat una sèrie de multes administratives a l'empresa» per aquest motiu.

L'expert en seguretat i salut laboral ha demanat que «s'apliqui la normativa de forma rigorosa» als dos polígons petroquímics de Tarragona i ha recordat que el passat mes de febrer els sindicats majoritaris van convocar una vaga per reclamar millores en la seguretat laboral després de la explosió a la Canonja.

tracking