Diari Més

Camp de Tarragona

L'ICS habilita espais fora dels CAP per posar la vacuna de la grip i evitar el col·lapse dels centres

La mesura també servirà per evitar la transmissió del virus

Usuària del CAP Onze de Setembre de Lleida vacunant-se per la grip

Més d'1,2 milions de dosis per iniciar la campanya de vacunació de la gripACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Català de la Salut del Camp de Tarragona ha habilitat diferents punts de vacunació fora dels Centres d’Atenció Primària (CAP), per no col·lapsar el centres i evitar la transmissió del virus. La campanya de vacunació del virus de la grip estacional ha començat aquest dijous.

Aquest any vacunar-se contra la grip és especialment important perquè el coronavirus SARS-CoV-2 continua circulant. La coexistència de l’epidèmia de grip i la pandèmia de la covid-19, dues infeccions que poden produir símptomes similars i que afecten de manera més greu el mateix grup de persones, pot suposar un risc més gran per a aquestes persones i comportar una sobrecàrrega important del sistema sanitari.

La campanya està adreçada a persones de 60 anys o més; embarassades i puèrperes; infants d'entre 6 mesos i 2 anys amb antecedents de prematuritat (nascuts abans de les 32 setmanes de gestació); persones amb malalties cròniques; persones de centres per a la gent gran o altres institucions tancades; persones amb obesitat mòrbida; persones que en cuiden d'altres; i professionals de la salut, sociosanitaris i docents.

Per vacunar-se, els ciutadans hauran de contactar amb el seu CAP per demanar cita prèvia. Allà els donaran dia i hora per vacunar-se i els informaran del lloc on han d’anar. Tal com informa l'ICS, els equips ja estan trucant als ciutadans, especialment als grups de risc.

Malaltia que s'encomana fàcilment

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l’hivern, la majoria de les vegades a partir de la segona quinzena de desembre, i s’incrementa habitualment durant les primeres setmanes de gener.

Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És important seguir unes bones pràctiques d’higiene.

Espais on es faran les vacunacions

tracking