Diari Més

L'augment de contagis es tradueix ja en més pressió assistencial als hospitals catalans

La tendència a l'alça també es manifesta al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre on l'arribada de pacients és constant

Diversos espais de l'Hospital Joan XXIII s'adequaran per donar una millor resposta als rebrots.

L'Hospital Joan XXIII ja es prepara per a rebrots i futures pandèmiesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'augment de contagis a Catalunya s'està traduint ja en més pressió assistencial als hospital catalans, segons han explicat diferents responsables dels centres hospitalaris a l'ACN. Aquest és un dels grans temors del Govern en aquesta pandèmia i motiu pel qual s'estan a punt d'aplicar noves restriccions.

Segons les últimes dades disponibles, hi ha més d'un miler de persones ingressades, en concret 1.024, amb un increment de 40 pacients en 24 hores. D'aquestes, n'hi ha 189 a l'UCI, disset més en les últimes hores.

La tendència a l'alça també es manifesta al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Així, aquest dijous l'hospital Joan XXIII de Tarragona ja té 33 persones ingressades per covid-19, de les quals 22 són a planta i onze a l'UCI. Per la seva banda, al Sant Joan de Reus aquest dimecres hi havia 25 persones a planta i onze més a l'UCI.

Des de Salut apunten que, de moment, hi ha «tranquil·litat» i que s'està lluny de la situació de col·lapse del març. De fet, el Joan XXIII encara no ha obert una segona UCI i a Reus les places addicionals que es van habilitar durant l'estiu permeten tenir coixí. Tot i això, l'arribada de pacients és constant. Així, en el conjunt dels dos hospitals, fa dues setmanes hi havia 32 pacients a planta i sis a UCI.

Per la seva banda, a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa, el de referència a les Terres de l'Ebre, registra deu ingressos a planta i tres a UCI, dos més que la setmana passada. Amb tot, des de Salut s'indica que tampoc no s'ha arribat al límit de la capacitat del centre hospitalari.

Situació als centres de Catalunya

El Parc Taulí i l'Hospital de Vic alerten que les xifres d'ingressos ja s'han «disparat». El centre sabadellenc tem un escenari de «saturació». A l'Hospital del Mar de Barcelona, per contra, l'increment d'hospitalitzacions encara no s'ha notat, però sí les arribades a Urgències, que s'han doblat. El mateix passa a Lleida, on obriran una segona planta covid aquesta setmana a l'Arnau de Vilanova.

tracking