Diari Més

Policial

Desmantellen una xarxa d'explotació sexual en un centre d'estètica i massatges de Cambrils

Una dona va aconseguir fugir dels seus captors i ho va denunciar a la Policia Nacional

Durant els registres es van localitzar papelinas de cocaïna, pastilles abortives, dos equips informàtics i diversa documentació.

Desmantellen una xarxa d'explotació sexual en un centre d'estètica i massatges de CambrilsPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desmantellat a Cambrils un pis i un baix comercial destinat com a centre d'estètica i massatges, on dones d'origen sud-americà eren explotades sexualment. El prostíbul estava regentat per una encarregada de nacionalitat colombiana juntament amb altres membres de la seva família. Durant l'operació es van detenir sis persones, entre elles lapropietària del prostíbul.

La Investigació es va iniciar a mitjan any passat arran de la denúncia d'una dona qui va manifestar haver estat explotada sexualment per un grup de persones establertes a la província de Tarragona. La dona havia d'estar disponible per als clients les 24 hores del dia.

Les víctimes arribaven a Espanya sota la falsa promesa de regularitzar la seva situació administrativa al país oferint-los un treball com a empleada d'un centre de bellesa a Cambrils. Aquestes patien amenaces i coaccions, a més d'estar sotmeses a condicions d'explotació extrema. Les donespráctiban sexe sense protecció, en pèssimes condicions d'higiene i salubritat en les habitacions i eren obligades a consumir substancies estupefaents i alcohol amb els clients.

Entre altres maneres d'intimidació, els integrants de la trama es valien de la pràctica de la santería yoruba, originària d'Àfrica i arrelada a Llatinoamèrica, per a acoquinar-lesi obligar-lesa complir les seves ordres.Aprofitant un descuit dels seus explotadors va aconseguir fugir del seu control i posar els fets en coneixement de les autoritats.
Els serveis eren publicitats en pàgines web vinculades a prostitució, així com en anuncis de premsa escrita de la província de Tarragona.

El local comercial estava al seu torn estretament relacionat amb un pis situat en el mateix immoble de la localitat marinera i que també era utilitzat per l'organització criminal per a l'allotjament de les meretrius i per a l'exercici de la prostitució, en horaris fora d'obertura del local comercial.

Represàlies de la cap de l'organització

Com a venjança, la propietària del prostíbul va publicar a través de diferents xarxes socials, fotos íntimes de la denunciant perquè les poguessin veure els seus familiars en el pais d'origen.

La Policia Nacionalva fer diverses entrades i registres al local de massatges i en el domicili. Allí van localitzarpaperines de cocaïna, una bàscula de precisió, pastilles abortives, dos equips informàtics i diversa documentació relacionada amb la publicitat del local, així com la comptabilitat i llista de preus dels serveis. A més en una estada va ser localitzat un altar de santería i que s'utilitzavaper a acoquinar a les seves víctimes.

Durant l'actuació es va procedir a la detenció de 6 persones (4 de nacionalitat colombiana, 1 de nacionalitat dominicana i 1 de nacionalitat espanyola). Entre elles es trobaven la principal responsable del prostíbul i diverses persones de la seva entronitzo familiar. Se'ls imputen els delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual, delicte relatiu a la prostitució, delicte contra la salut pública, delicte contra la intimitat, amenaces i pertinença a grup criminal.

L'operació ha estat desenvolupada per agents de la UCRIF, de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona.

tracking