Diari Més

MEDI AMBIENT

Constantí gestionarà la recollida de les escombraries i la neteja viària

El nou servei, que ja no estarà ofert pel Consell Comarcal, introduirà millores al nucli urbà i al polígon

S'instal·laran tres noves illes de contenidors al nucli urbà de la localitat.

Constantí gestionarà la recollida de les escombraries i la neteja viàriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Constantí gestionarà el servei de recollida de residus i la neteja viària. Fins ara, aquest servei havia estat gestionat pel Consell Comarcal del Tarragonès, però el govern municipal ha estat treballant des de fa temps per assolir-ne la gestió. L’objectiu, indica l’alcalde, Óscar Sánchez, és millorar-ne la qualitat i incrementar els nivells de recollida selectiva al municipi. Ahir consistori i FCC, empresa adjudicatària, signaven telemàticament el contracte, que té un import anual de 856.205,96 euros i una durada de quatre anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo un cinquè. A mitjans de novembre es posarà en marxa i abans de Nadal ja estarà en funcionament totalment.

La principal novetat d’aquest canvi afecta el Polígon Industrial Constantí, que passarà a estar inclòs dins del servei. Sánchez explica que suposarà una reorganització de la recollida selectiva en aquest indret. Així doncs, es crearà una deixalleria única per a tots aquells residus que s’assimilin als domèstics, que estarà videovigilada, i s’eliminaran els contenidors al carrer. A més, s’oferirà un servei porta a porta per la fracció orgànica, el vidre i la resta pels establiments de restauració. «Amb aquestes accions evitarem que hi hagi gent que vingui amb un vehicle carregat de residus i els llencin en un dels contenidors del polígon», apunta el batlle.

Porta a porta als comerços

Pel que fa al nucli urbà, un dels principals canvis és la recollida porta a porta de la fracció orgànica, el vidre i el cartró per als comerços. Altres serveis que s’incorporaran seran la recollida a domicili de voluminosos i de residus de poda o la recollida selectiva als actes organitzats per l’Ajuntament, que fins ara només es feia en el mercat dels dijous.

A tot això, cal sumar-hi que s’instal·laran tres noves illes de contenidors als carrers Jaume I, Macià Martorell i Joan Miró. Així mateix, i per a millorar els índexs de recollida selectiva el nou contracte inclou una partida de 15.000 euros per a campanyes d’educació i sensibilització. Així mateix, es crearà una segona deixalleria municipal, a banda de la del polígon, per a oferir el servei al nucli urbà, que obrirà de dilluns a dissabte.

Pel que fa al servei de neteja, les principals novetats que s’inclouran en aquest aspecte són la neteja dels carrers també en diumenge, la incorporació de nova maquinària més ecològica i eficient i la inclusió de la neteja dels parcs i dels carrers del polígon.

Control de la qualitat del servei

A banda del servei de recollida de residus i la neteja viària, el nou contracte estableix mecanismes de control de la qualitat del servei. D’una banda, es comptarà amb una auditora que supervisarà que l’adjudicatària compleixi amb tot allò que factura mensualment. De l’altra, es controlarà mitjançant xips i software els contenidors i els camions, cosa que permetrà tenir-los geolocalitzats i conèixer les tones de residus que es gestionen.

«Creiem que els veïns apreciaran la millora en el servei», comenta l’alcalde. I conclou que amb el canvi es podran millorar els índexs de reciclatge i treballar per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i les noves pautes que marca la Unió Europea en matèria de residus.

tracking