Diari Més

Vet aquí, quan els bandolers eren petits

El conte ‘El robatori de l’Ala d’or’ imagina l’origen de la rivalitat entre Morells i Voltors a Alcover

Presentació del conte, aquest dissabte, al Convent de les Arts d'Alcover.

Vet aquí, quan els bandolers eren petitsJordi Ribellas/Arxiu Municipal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest cap de setmana s’hauria celebrat a Alcover la Fira de Bandolers, una cita anual que cada any atrau centenars de persones fins a la vila per gaudir de l’ambient medieval i de les representacions teatrals i musicals que repassen les aventures de Morells i Voltors, les dues colles de bandolers alcoverencs enfrontades en una rivalitat històrica.

Enguany, malgrat les restriccions de la covid, des de l’Ajuntament s’ha volgut organitzar diverses activitats per no deixar passar un any sense fira. Una d’elles ha estat la presentació d’El robatori de l’Ala d’or, el primer conte amb les aventures de Morells i Voltors com a protagonistes. La història, editada per l’editorial La Musca, l’ha escrit el montblanquí David Ortin, i està il·lustrada per Carles Arbat. «El conte fa una hipòtesi de com hauria pogut començar tot entre Voltors i Morells, quan els seus dos capitostos eren encara nens», explica l’autor.

L’escriptor assenyala que la història és, sobretot, «una aventura», per bé que està ambientada en escenaris reals d’Alcover. «Amb l’il·lustrador vam anar a veure tots aquests llocs i vam estar decidint en quins indrets emblemàtics del poble situàvem les escenes», detalla Ortin. Precisament el mateix Carles Arbat explica que «un dels reptes del conte és que els espais són reals i molta gent s’hi pot sentir identificada». Per tal de dibuixar els escenaris amb tota precisió, detalla Arbat, es va submergir entre piles d’imatges. Pel que fa a la història, aquesta gira al voltant de tres protagonistes: els nens Miquel Morell i Pere Voltor, i la petita Remei. A l’hora d’imaginar els nens, Arbat explica que, en el cas del Pere Voltor, tenia el referent real del gegant d’Alcover. Per diferenciar-lo del seu oponent, va dotar en Miquel Morell d’una barretina que l’identifica. «A tots dos, però, els vaig dibuixar amb un punt de trapelleria, perquè al final només són dos nens», assenyala l’il·lustrador.

La presentació d’El robatori de l’Ala d’or es va fer el dissabte amb la presència dels autors. També es va fer una representació de l’aventura que va fer recordar a tots els presents l’enyorada Fira de Bandolers.

tracking