Diari Més

Medi Ambient

Comença la campanya per informar sobre la nova ordenança de tinença d'animals de Vila-seca

Agents cívics reparteixen a peu de carrer ampolles per netejar les miccions i dispensadors de bosses per recollir els excrements

Dos agents cívics informant a una dona amb el seu gos.

Comença la campanya per informar sobre la nova ordenança de tinença d'animals de Vila-secaAjunatment de Vila-seca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un equip d'informadors cívics passeja des d'aquesta setmana pels carrers de Vila-seca per informar els propietaris de gossos sobre la nova Ordenança sobre la Protecció i la Tinença Responsable d'Animals. La campanya de l'Ajuntament Si tens un animal de companyia, sigues responsable no només va dirigida als amos de cans sinó que també està destinada als propietaris de gats i fures.

La nova ordenança inclou que l'animal sempre ha d'anar lligat pel carrer i s'han de recollir els seus excrements. Igual que a Reus o Tarragona, els propietaris dels gossos estan obligats a netejar les miccions amb aigua i han d'evitar que el seu animal orini en façanes, mobiliari urbà o vehicles.

En el cas de ser un gos de raça potencialment perillosa, aquest ha de portar morrió i el seu propietari ha de dur a sobre la llicència corresponent.

Els animals de companyia tenen prohibit accedir a jardins, zones de jocs infantils i a platges no autoritzades. A més, de les 22 hores a les 8 del matí no poden estar a les terrasses ni als patis exteriors per garantir la convivència amb els veïns.

Els propietaris han de garantir a l'animal unes condicions higièniques i sanitàries adequades, tenir-lo inscrit al cens i posar-li un xip.

Cens d'animals

Els propietaris de gossos, gats i fures disposen d'un termini màxim de tres mesos des del naixement de l'animal per censar-lo al consistori. En el cas d'adquisició o canvi de domicili serà de 30 dies.

Per fer-ho, cal portar el document que acrediti que porta xip, el DNI del propietari i la targeta sanitària de l'animal. El tràmit es pot fer presencialment o bé a través de la seu electrònica presentant una instància genèrica juntament amb la documentació requerida.

Targeta identificativa de l'animal

A més d'informar sobre les obligacions dels amos d'animals, els agents cívics també lliuren ampolles per diluir els orins i dispensadors de bosses per a la recollida d'excrements.

Per completar la tasca informativa, l'Ajuntament de Vila-seca ha enviat una carta als seus ciutadans que tenen censat a alguna animal de companyia. La missiva inclou un díptic informatiu i amb una targeta identificativa personalitzada de l'animal que hi conviu al domicili. Aquesta targeta substitueix l'antiga placa metàl·lica que es proporcionava al propietari quan censava un animal. Segons han informat els agents cívics a Diari Més, el motiu del nou sistema és que les plaques es perdien amb facilitat. Per tant, durant el passeig de les mascotes el propietari només cal que porti la targeta o una fotografia d'aquesta al seu mòbil per si aquesta és requerida per la policia local.

En cas d'incomplir la nova normativa, la policia local sancionarà amb multes de fins a 20.000 euros. De moment, no se sap quan començaran a multar als propietaris d'animals que no facin cas de la nova ordenança.

tracking