Diari Més
María Luz Ramírez

Segona tinent d'alcalde i regidora de Fires i Mercats de l'Ajuntament del Vendrell

«Els comerços seran els estands de la fira i oferiran experiències a l'interior»

La Fira de Santa Teresa del Vendrell s’ha reinventat amb les propostes FiraShop, FiraTapa i FiraTast

Ramírez explica que cal fer reserva prèvia en el FiraTapa.

«Els comerços seran els estands de la fira i oferiran experiències a l'interior»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—El Vendrell viurà una Fira de Santa Teresa adaptada als nous temps. Com s’ha adaptat?

—La fira està molt consolidada al territori i tenim clar que la roda econòmica no pot parar de girar, però això ens hem hagut de reinventar. Serà una fira especial, on tornarem als orígens.

—En quin sentit?

—La fira ha estat sempre un espai on el comerç de proximitat s’ha pogut exposar davant dels visitants. I tornem a aquest origen, però reinventats. En lloc de posar els típics estands, que haurien generat un efecte crida molt gran amb aglomeracions que no pertoquen actualment, el que hem plantejat és que les botigues del Vendrell puguin ser directament els nostres estands oferint activitats i experiències al seu interior, convertint-se així en l’ànima de la fira. Totes les activitats que duran a terme els comerços que han decidit participar-hi és el que anomenem FiraShop.

—Parli’m de les altres dues propostes que s’han organitzat en el marc de la fira.

—D’una banda tenim el FiraTapes. No deixa de ser una ruta de tapes a l’ús, però emmarcat dins de la fira. Diversos restauradors s’hi han sumat i oferiran una tapa més beguda a un preu tancat. Per a poder-hi anar, caldrà fer una reserva prèvia.

—La reserva prèvia pot ser una solució per mantenir aquestes cites gastronòmiques?

—Exacte. En el cas del FiraTapa, per una banda hem establert la reserva prèvia i per l’altra els establiments participants han de tenir unes taules reservades -per això, en les quals hi ha d’haver una rotació cada 30 minuts, de manera que els assistents facin la seva tapa i canviïn d’establiment per a fer-ne una altra.

—Com han rebut els restauradors aquest nou format?

—Estan satisfets perquè se’ls hi ofereix un format que els permetrà atreure públic. La nostra aposta és dinamitzar el comerç local i que els diners que invertim reverteixin directament en els botiguers. Tots aquells comerços que col·laboren a la fira, tant al FiraShop com al FiraTapa, ho fan sense cap cost i nosaltres ens encarreguem de promocionar la seva activitat o proposta. Al final, aquesta dinamització reverteix en els que hi participen i també en els que no, perquè hi ha més moviment comercial i tothom se’n beneficia.

—L’últim dels eixos és el FiraTast. En què consistirà?

—Tradicionalment, la fira compta amb una zona de degustació, que és una de les més maques i que més visitants atrau. Enguany és impossible fer-la perquè té un gran efecte crida i un èxit rotund, així que no ens la podíem jugar. Per això, farem el FiraTast. Es tracta de diverses activitats virtuals que promocionaran el producte local. El col·lectiu Terra i Taula i el xef Jordi Guillem faran un showcooking en streaming, que serà una classe magistral de cuina amb productes de proximitat. També hi haurà uns tastos virtuals, en els quals es proposaran uns vins i cadascú s’haurà de comprar el vi i fer el tast a casa. A més, hi haurà cellers que també han volgut sumar-s’hi i faran la degustació in situ amb reserva.

—A més la fira comptarà amb un petit espai d’atraccions.

—Sempre hem tingut un recinte d’atraccions molt bo. Enguany no el podem tenir, però sí que comptarem amb tres atraccions, perquè s’hi apropin les famílies. M’hauria agradat poder-ne incloure més, perquè realment és un sector molt oblidat i que ho està passant molt malament, però és difícil d’encaixar-ho. És un col·lectiu que s’està gastant molts diners en fer protocols i en fer les seves atraccions segures i oferir-les als ajuntaments però encara hi ha moltes reticències per part de les administracions. Penso que hem de fer passos endavant, desencallar-ho i fer que també puguin funcionar.

—Parlava abans de l’acció promocional. Com es farà?

—Mitjançant vídeos on es donin a conèixer les activitats que hagi preparat cada comerç i que publicarem per xarxes socials, al web i a RTVendrell. No només es farà la promoció de les activitats comercials sinó que s’embolcallarà amb unes càpsules històriques, que repassaran totes les vegades que la fira no va ser fira. En quatre capítols explicarem aquelles anteriors on la fira ha tingut un format especial o no s’ha fet, sigui per una pandèmia, per la Guerra Civil. Enguany, però teníem clar que s’havia de fer per ajudar a aquells empresaris i autònoms que ho estan passant molt malament.

tracking