Diari Més

Un grup de pares reclama solucions pel transport d'alumnes de BAT del Baix Penedès

Recorden que el Baix Penedès té un alt índex d’atur i que moltes famílies necessiten aquest servei

Al Baix Penedès, 170 alumnes han quedat sense bus escolar.

Un grup de pares reclama solucions pel transport d'alumnes de BAT del Baix PenedèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de pares i mares del Baix Penedès s’ha organitzat per reclamar a la Generalitat i a les administracions públiques que posin fil a l’agulla perquè els alumnes d’ensenyaments no obligatoris, com Batxillerat o cicles formatius, puguin gaudir de transport públic com ho feien fins ara. Tal com ja va alertar el mateix Consell Comarcal del Baix Penedès, l’alta demanda de transport escolar per part dels alumnes d’ESO n’ha deixat sense a aquests estudiants que, fins ara, podien gaudir dels seients sobrants. «Pels alumnes d’ensenyaments obligatoris aquest servei és gratuït i està garantit, ja que es tracta d’un ensenyament obligatori. Pels alumnes de batxillerat, en tractar-se d’un ensenyament no obligatori, només s’oferien les places sobreres i pagant 30 euros mensuals», resumeixen el grup de pares i mares.

Demanen una solució a curt termini, per poder retornar el servei a aquests alumnes, però també a llarg termini, ja que aquesta situació no és nova. «Molts joves de la nostra comarca tindran dificultats per continuar estudiant. No totes les famílies poden portar els seus fills a l’institut i la xarxa de transport públic a la nostra comarca és gairebé inexistent. Especialment volem posar de manifest que el Baix Penedès és una comarca amb un dels índexs d’atur més alt, amb l’agreujant que recentment diferents empreses importants de la comarca estan en procés de reorganització, la qual cosa suposarà més persones a l’atur i més precarietat laboral», afirmen pares i mares en un escrit adreçat a les administracions públiques. «Us demanem, que com a organismes públics, poseu el màxim d’esforç en impulsar la formació dels joves de la comarca del Baix Penedès, donant una solució a curt i llarg termini al transport escolar i potenciant la formació dels nostres fills i filles en benefici de tota la societat», afegeixen després de recordar que el Baix Penedès és una de les comarques amb l’índex d’atur més elevat i que és necessari potenciar que els joves estudiïn. «Si ens fixem en el nivell educatiu de la comarca, és un dels més baixos de Catalunya. És essencial que els joves estudiïn. A la societat en general no li interessa tenir una comarca amb aquestes condicions, i per tant, des del nostre punt de vista, no veiem una altra opció que des de les institucions es potenciï al màxim que els joves estudiïn, i cal que això es vegi com una inversió de futur», conclouen.

Aquesta manca de places de transport escolar, enguany afecta 170 alumnes de Batxillerat de la comarca del Baix Penedès, a 43 de la comarca del Baix Camp i només a alguns casos puntuals al Tarragonès.

tracking