Diari Més

Policial

Els Mossos han registrat 398 furts i robatoris al camp fins al mes de juny

Dels 702 fets a tot Catalunya, 159 es van produir a la Regió Policial de Camp de Tarragona i 139, a les Terres de l’Ebre

Imatge d'arxiu. Mossos comprovant la procedència d'uns sacs,

Els Mossos han registrat 398 furts i robatoris al camp fins al mes de junyACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Programa Operatiu Específic del Món Rural (POE Món Rural) dels Mossos d’Esquadra ha registrat enguany i fins al mes de juny un total de 398 furts i robatoris a la demarcació de Tarragona.

Dels 702 fets que s’han produït a tot Catalunya, 159 han estat en les zones rurals de l’àmbit de la Regió Policial de Camp de Tarragona dels Mossos, 139 a la de les Terres de l’Ebre i 184 a la regió policial de Ponent. Aquestes són les dades que ha aportat el govern català en resposta a la pregunta parlamentària formulada pel diputat de Ciutadans, Javier Domínguez, i en la qual també constaten que, en termes generals, durant el primer semestre d’aquest 2020 s’han reduït els fets delictius d’aquesta mena un 24% respecte al mateix període de l’any anterior. Al llarg de tot l’any 2019, a Catalunya es van produir un total de 1.757 furts i robatoris en zones agrícoles, dels quals 344 van succeir a la Regió policial del Camp de Tarragona, 370 a la de les Terres de l’Ebre i 483, a la de Ponent.

La vigilància a les zones rurals ha estat i és també enguany una de les reivindicacions de la pagesia que, a través del sindicat agrari Unió de Pagesos, s’ha vehiculat cap a la policia catalana. Convé recordar que, cap a finals del passat mes de setembre, aquest sindicat tornava a denunciar una onada de robatoris de collita a partides agrícoles tant de l’Alt Camp com del Tarragonès. Des del govern s’afirma que, l’any passat, es van dedicar un total de 54.350 hores en serveis policials per atendre les necessitats de seguretat del món rural (9.207 a Camp de Tarragona; 8.142 a les Terres de l’Ebre i 13.952 a les comarques de Ponent). Fins al juny d’aquest any, els cossos de seguretat hi han dedicat 19.926 hores a tot Catalunya, de les quals 3.360 corresponen a Camp de Tarragona –on s’han arribat a practicar 1.022 identificacions de persones i 443 de vehicles– i 3.059 a les Terres de l’Ebre –on s’ha identificat fins a 1.020 persones i 537 cotxes. La resta d’hores de servei pertanyen a altres zones de Catalunya. Els darrers fets més destacats han estat la denúncia per furt de grans partides d’ametlles a la regió de les Terres de l’Ebre (de 1.200 quilos, de 1.000, de 700 quilos i de 300) i de 900 i 500 quilos a Camp de Tarragona, així com d’altres de menors quantia d’ametlles o d’avellanes. Segons el govern, a partir de la segona quinzena d’agost i fins al desembre, en previsió de la recollida de la fruita seca i la garrofa, a la regió del Camp de Tarragona es posa en marxa el dispositiu Collita. Al setembre i l’octubre, es posa en marxa el dispositiu Ametlla a les comarques de Ponent i s’intensifiquen les accions específiques del POE Món Rural a la regió de les Terres de l’Ebre durant els mesos de la recollida de l’ametlla. Aquests operatius consisteixen a fer punts estratègics de control, mantenir el contacte amb persones, cooperatives i associacions del sector, coordinar-se amb policies i vigilants municipals, difondre consells de seguretat, controlar la venda a cooperatives i empreses i facilitar la denúncia als afectats.

La intervenció policial va permetre recuperar 400 quilos de garrofes en la darrera campanya i denunciar-ne els autors, denunciar els autors de diverses partides de fruita seca (40 quilos, 100 i 160 quilos d’ametlles) i els cinc autors d’un furt d’avellanes, així com la detenció per robatori i furt de vehicle. Els Mossos també van aconseguir denunciar una persona que havia protagonitzat un robatori amb violència de fruita seca.

tracking