Diari Més

Infraestructures

Salou aprova una modificació del POUM per avançar en les obres de canalització del Barranc de Barenys

S'ha aprovat en la darrera sessió plenària i per unanimitat de tots els grups polítics

Imatge d'arxiu d'unes inundacions al Barri de la Salut.

Aprovat el crèdit per l'execució de les obres del Barranc de Barenys de SalouCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou, en la darrera sessió plenària corresponent al mes de setembre, ha aprovat, inicialment, per unanimitat de tots els grups polítics, la proposta de 'Modificació puntual del POUM referent a l’exclusió del sistema hidrogràfic del Sector-03, a raó de la sentència 772 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i l’alteració dels seus límits', que comporta que el Barranc de Barenys queda exclòs del Sector-03. És a dir, que el barranc ja no es troba dins de l’esmenat sector i que el traçat del projecte aprovat queda aïllat, i no forma part, com fins ara, de l’esmentat àmbit de desenvolupament urbanístic.

Cal recordarque per acord de 19 de juny de 2020, l’Agència Catalana de l’Aigua va aprovar definitivament el projecte de 'Mitigació del risc d’inundació al barri de la Salut del terme municipal de Salou', que té per objecte la canalització d’un tram del Barranc de Barenys, entre el Vial de Cavet i la seva sortida al mar.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que «aquesta modificació puntual és un pas més cap a la solució definitiva del problema de les inundacions que provoca el Barranc de Barenys al Barri de la Salut, i esperem, en aquest sentit, que l’any vinent comencin les obres, solucionant, d’aquesta manera, un problema històric que té Salou».

Granados ha recordat que, inicialment, es portaran a terme les expropiacions i posteriorment serà el torn de la licitació, adjudicació i l’execució de les obres, un cop acordat el seu finançament per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

tracking