Diari Més

Societat

Preocupació a Constantí davant la proliferació d'habitatges ocupats

L’alcalde nega que hi hagi un increment molt gran però és conscient de la problemàtica

Un dels edificis que han intentat ocupar recentment.

Preocupació a Constantí davant la proliferació d'habitatges ocupatsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Constantí estan cada vegada més preocupats per la proliferació d’habitatges ocupats que s’acosten més al nucli urbà. Recentment, s’han ocupat dos pisos del bloc 7 del carrer Francolí i s’ha intentat el mateix en dos més del bloc veí, el 5. Aquest carrer es troba en una de les entrades al poble de Constantí i, això, està alertant la població, ja que veuen com els ocupes van arribant cada vegada més al mig del poble.

Els administradors dels blocs 5 i 7 d’aquest carrer s’han posat en contacte amb Diari Més per explicar la situació d’angoixa que estan patint els veïns d’aquests pisos, la majoria d’ells d’edat avançada. «A principis de mes ens van ocupar dos pisos del bloc 7 i creiem que són una mena de màfies que venen a obrir les cases que estan buides per després llogar-les a gent que no té un lloc per viure», denuncien els administradors, els quals detallen que «durant la pandèmia ja ens avisaven perquè hi havia un seguit de persones sospitoses que anaven preguntant per diferents pisos».

Dues entrades aturades

La Policia Local de Constantí i l’Ajuntament estan al cas de les entrades il·legals, que no són noves per al municipi, però que cada vegada van entrant més al cor del poble, segons algunes fonts consultades. Els agents van fent patrulles pels llocs on se sospita que puguin produir-se més ocupacions però «mai enxampen a ningú perquè els ocupes tenen la zona controlada i quan veuen les sirenes, s’amaguen ràpidament», exposen els administradors dels blocs 5 i 7 del carrer Francolí. Per la seva banda, l’alcalde de Constantí, Oscar Sánchez, detalla que «aquest estiu la policia ha aconseguit aturar dues ocupacions gràcies a la rapidesa dels veïns alertant de la situació». Aquests intents es van produir en una casa al carrer Joan Miró i en un pis del carrer de les Creus.

En aquesta línia, Sánchez destaca la «bona feina» de la policia, però sobretot la dels veïns. «És molt important que si els veïns veuen que hi ha un intent d’ocupació, alertin ràpidament a la policia perquè aleshores podrem aturar-ho», argumenta el batlle, qui afegeix que «una vegada estan a dins, l’Ajuntament té les mans lligades, és molt complex aconseguir fer fora a uns ocupes». Sánchez també argumenta que «recentment vam fer un consell d’alcaldes amb altres municipis del territori i vam constatar que tenim la mateixa problemàtica a tot arreu».

Sobre les ocupacions de Constantí, l’alcalde no considera que hi hagi un augment gran de casos al nucli del municipi, però recorda que sí que hi ha casos, com ara el del carrer Prat de la Riba, on hi ha un bloc sencer ocupat i que està en mans dels jutjats.

Els administradors diuen que «hi ha un ocupa que, segons ens ha dit la policia, ve de Mallorca. Això demostra que aquí ve gent que no és del poble, creiem que aquestes màfies fan córrer la veu per anar fent més diners». D’altra banda, la segona entrada il·legal l’hauria protagonitzat una veïna del poble, segons detalla l’alcalde. Els ocupes del bloc 7 han intentat en diverses ocasions empalmar la llum i l’aigua. De fet, un d’ells ho va aconseguir però això va provocar que els habitatges del primer pis patissin goteres. Els veïns van arreglar la situació i van canviar les portes dels comptadors, «que estaven rebentades», per unes de ferro més dures i difícils de trencar. «Ara, però, estan intentant tirar una part de la paret per poder accedir als comptadors», denuncien. En bloc del costat, el 5, també van intentar entrar a ocupar dos habitatges, però els veïns van aconseguir frenar-los tapiant les portes. Aquest cap de setmana van intentar ocupar un tercer pis, del bloc 7, on viu una dona gran. «Va estar tot el cap de setmana sense sortir de casa per por i, dilluns, quan va anar a sortir, no podia perquè li havien trencat el pany per intentar ocupar-lo pensant que no hi vivia ningú», expliquen els administradors.

tracking