Diari Més

Trànsit

Les morts a les carreteres tarragonines baixen un 39% des que va començar l'any

A tota Catalunya 83 persones han perdut la vida en 75 accidents, davant de les 136 en el mateix període de l'any passat

Imatge de l'accident.

Un mort en un xoc frontal entre un tràiler i un camió petit a Vilafranca del PenedèsServei Català de Trànsit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de víctimes mortals a les carreteres catalanes ha baixat un 39% aquest 2020 respecte al 2019, amb 83 persones mortes en 75 accidents, davant de les 136 que van perdre la vida en el mateix període de l'any passat. A la demarcació de Tarragona han mort 20 persones enguany.

Segons informa avui dijous el Servei Català de Trànsit, fins al 30 de setembre d'aquest any, a més del descens en el nombre de morts també han baixat els accidents un 42%. Aquesta disminució de la sinistralitat s'ha produït en un context marcat pel descens de la mobilitat arran de les restriccions derivades de la covid-19.

Entre els morts a les carreteres catalanes, destaquen les xifres dels col·lectius vulnerables -motoristes, ciclistes i vianants-: fins al 30 de setembre d'aquest anys, han mort 17 motoristes, 5 ciclistes i 7 vianants, si bé hi ha un descens significatiu dels conductors de motos que han perdut la vida, ja que en el mateix període de 2019 van ser 39.

En canvi, aquest any hi ha hagut un repunt de les víctimes mortals en vehicles pesats -7 morts enfront dels 6 de 2019- i de furgonetes, ja que aquest any han estat 10 i l'any passat van ser 8.

Per demarcacions, a les quatre províncies han baixat les víctimes mortals, tot i que el descens ha estat més gran a Barcelona, amb un 46,7%, i Tarragona, amb un 39,4%

tracking