Diari Més

Policial

Detenen els propietaris de dos 'kebabs' a Valls i Alcover per explotar compatriotes seus

Els detinguts són dos germans que s'aprofitaven de la situació irregular dels treballadors

Un vehicle i agents de la policia espanyola, detenint el propietari d'un 'kebab' al passeig de l'Estació de Valls.

Detenen els propietaris de dos 'kebabs' a Valls i Alcover per explotar compatriotes seusPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Detinguts els propietaris de dos establiments 'kebabs', a Valls i a Alcover, per explotar els seus treballadors, aprofitant la seva situació irregular. Un d'ells va denunciar-ho i la policia espanyola va iniciar un operatiu que s'ha saldat amb un total de sis persones detingudes. Les víctimes acusen dos dels detinguts, que són empresaris pakistanesos i germans, de la situació d'explotació laboral a la qual eren sotmesos, amb sous ínfims, horaris abusius i condicions higièniques precàries, segons informen fonts policials. Ambdós van quedar detinguts pels delictes contra el dret dels treballadors i contra els drets dels ciutadans estrangers. En el mateix dispositiu es van inspeccionar prop d'una quinzena d'establiments del Camp de Tarragona.

La investigació es va iniciar a principis de març, arran un cas d'explotació laboral per part d'un dels dos empresaris paquistanesos que, aprofitant-se de la situació administrativa d'irregularitat a l'estat espanyol, vulnerabilitat i necessitat d'altres compatriotes seus, els feien servir per treballar en aquests dos 'kebabs', i els tenien allotjats en un pis d'Alcover, confiant que no serien denunciats. Un dels treballadors, però, ho va denunciar.

A partir d'aquí, un dispositiu de la policia espanyola va inspeccionar diversos establiments oberts al públic de diverses poblacions tarragonines -Salou, Vila-seca, Constantí, Alcover i Valls-, per prevenir delictes relacionats amb falsedats documentals i possibles casos d'explotació laboral i infraccions a la Llei d'estrangeria, entre d'altres.

En aquesta actuació policial, es van controlar un total de 14 locals i es van identificar 49 persones. Dues, d'origen paquistanès, van quedar detingudes per trobar-se en situació irregular, i dues més, de nacionalitat marroquina, en la mateixa situació i també per possessió de droga.

Se'ls van trobar 15 paperines de cocaïna, tres bossetes de marihuana i 185 euros en bitllets, suposadament del tràfic de substàncies estupefaents.

Després de totes aquestes inspeccions i amb la denúncia d'un treballador, es conclou la investigació policial amb la detenció dels dos germans empresaris.

L'operatiu l'ha dut a terme la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria de Tarragona, junt amb Inspecció de Treball i també Seguretat Social.

tracking