Diari Més

Oci

Catalunya en Comú demana que investigui si el Govern «ha concedit ajudes d'estat il·legals» a Hard Rock

Urtasun avisa que la Generalitat «està assumint tots els riscos jurídics i financers» de l'operació

Terrenys del CRT PortAventura on, en el futur, es constuirà el complex d'hotels i casinos.

La tramitació de la llicència per al Hard Rock continua sense terminisACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'eurodiputat de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, ha demanat a la Comissió Europea que investigui si la Generalitat «ha concedit ajudes d'estat il·legals a Hard Rock pel Barcelona World». En una pregunta parlamentària a la CE, Urtasun ha plantejat si «la compra anticipada del sòl per part del Govern per a BCN World i la venda posterior pactada amb Hard Rock» podria anar en contra de les normes europees de la Competència. «La Generalitat està assumint tots els riscos jurídics i financers de l'operació. La resolució del TSJC ha deixat clar que el projecte té problemes greus en el seu disseny i riscos per la seva proximitat a la petroquímica», ha indicat l'eurodiputat.

Segons Urtasun, el fet que el Govern fes la compra anticipada del 8% dels 120 milions d'euros que costaven els terrenys i que ara hagi modificat les condicions de recompra «dona més marge a Hard Rock, que ara tindrà més temps». «Creiem que això podria suposar una ajuda d'estat selectiva, que són il·legals sota normes comunitàries», ha dit.

Urtasun considera que el projecte de Hard Rock té un impacte ambiental i social «més que evident» i que respon «al paradigma d'una cultura del 'pelotazo' que ha destrossat la costa mediterrània i deixat forats negres a nivell econòmic». «Farem tot el possible per aturar-ho», ha avisat.

tracking