Diari Més

Urbanisme

El TSJC tomba el pla urbanístic que havia d'albergar el BCN World

El TSJC ha pogut constatar que els espais lliures prevists en aquest sector «no gaudien de la funcionalitat adequada»

Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou.

Hard Rock tindrà cinc mesos més per comprar els terrenys del CRT de Vila-seca i SalouACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat parcialment nul el pla director urbanístic de reordenació de l'àmbit del centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou, afectant així de ple al complex turístic i d'oci BCNWorld.

Segons ha informat elTSJC, la declaració de nul·litat de la secció tercera de la sala contenciosa administrativa afecta al sector 1 d'aquest pla urbanístic, és a dir, el complex turístic, els usos principals del qual eren l'hoteler, d'àrea de joc, el comercial i el d'oci.

La fallada obeeix al fet que elTSJCha pogut constatar que els espais lliures prevists en aquest sector «no gaudien de la funcionalitat adequada».

L'ús general d'aquests espais es pretenia sotmetre a unes limitacions i a uns criteris de disseny destinats a restringir sensiblement el seu destí propi o natural, com podrien ser les de l'esbarjo o l'oci, segons elTSJC, «a conseqüència de la inadequada ubicació de bona part del sòl esmentat en una zona de risc d'accidents greus, provinents de la indústria química».

Aquesta sentència suposa una garrotada per a la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que va ser demandada per part del Grup d'Estudi i Protecció delsEcosistemesCatalans-Ecologistes de Catalunya.

ElTSJCdóna així la raó als ecologistes després que el govern català autoritzés recentment a Incasòl, organisme encarregat de gestionar les finances dels lloguers a Catalunya, adquirir per 120 milions d'euros aCriteriauns terrenys on havia de situar-se elmacrocomplexBCNWorld, ara reconvertit enHardRockEntertainmentWorld, i a vendre'ls en el mateix acte aHardRock.

Aquest tràmit era un dels esperats per a donar un impuls al projectede HardRock, que continua així acumulant retards i encara no ha pogut arrencar.

tracking