Diari Més

Societat

La Fundació ONCE del Gos Guia ha facilitat 3.200 gossos pigall durant els seus 30 anys

A l’actualitat hi ha 157 a Barcelona; 17 a Tarragona; 14 a Girona; i 1 a Lleida

La Fundació ONCE del Gos Guia (FOPG) està situada a Boadilla del Monte.

La Fundació ONCE del Gos Guia ha facilitat 3.200 gossos pigall durant els seus 30 anysONCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació ONCE del Gos Guia ha facilitatdurant els seus 30 anys d'existència més de 3.200 gossos a les persones cegues o amb discapacitat visual greu per tal de millorar la seva autonomia, desplaçaments i seguretat.

A l'actualitat són més de 1.000 els gossos guia que recorren els carrers i pobles. A Catalunya treballen actualment 189 gossos pigall: 157a Barcelona; 14a Girona; 1a Lleida i 17a Tarragona. En un entorn cada vegada més complex, la necessitat de moure’s amb independència i seguretat obliga les persones cegues a apostar cada vegada més per una solució àgil i fiable: el gos guia.

Els cans estan capacitats per evitar obstacles fixos i mòbils; avisar l'usuari d’encreuaments i graons; buscar passos de vianants, entrades i sortides de tot tipus d'establiments i fins i tot localitzar escales o parades d'autobús.Les races més utilitzades són labrador retriever, golden retriever, pastor alemany i flat coated retriever.

L'ONCE té com una de les seves màximes la inclusió de les persones cegues a la societat. L'ocupació, les relacions socials i culturals i l'autonomia personal són els pilars sobre els quals es recolza aquesta integració.

Per això, fa 30 anys va crear la Fundació ONCE del Gos Guia (FOPG) adoptant el model de les escoles de gossos guia europees i nord-americanes. Situada a Boadilla del Monte (Madrid), les seves actuals instal·lacions compten amb 110.000 metres quadrats que donen cabuda a tots els serveis: criança, allotjament i cura de cadells, entrenament i instrucció de gossos, clínica veterinària, alberg per a gossos jubilats i residència per a la formació dels usuaris de gos guia.

tracking