Diari Més

Municipal

L'Ajuntament i la Cooperativa de Cambrils arriben a un preacord per la compra de l'antic celler

L’immoble centenari alberga el Museu Agrícola de Cambrils, tancat al públic des del 2018

L'edifici modernista de l'arquitecte Bernardí Martorell, col·laborador i deixeble de Gaudí, va significar la revitalització del sector agrari

L'Ajuntament i la Cooperativa de Cambrils arriben a un preacord per la compra de l'antic cellerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Cambrils i la Cooperativa Agrícola de Cambrils han arribat a un preacord per a la compra de l’antic celler, situat al carrer del Vi. L’adquisició d’aquest immoble de la cooperativa per part de l’Ajuntament ha de permetre protegir i conservar un espai de memòria únic i divulgar el passat agrícola del municipi. Des del 1997, l’edifici centenari és la seu del Museu Agrícola de Cambrils, que va tancar al públic el 2018.

Amb l’adquisició de l’antic celler es posarà a disposició de cambrilenques i cambrilencs un edifici amb unes característiques arquitectòniques excepcionals i es contribueix a fer memòria de la vida de centenars de famílies pageses de Cambrils durant més d’un segle. Al mateix temps, es posarà en valor un dels actius d’interès turístic cultural de la vila, aprofundint el posicionament de Cambrils com a municipi de la Costa Daurada que manté la seva identitat i no oblida els seus orígens.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha afirmat que és una oportunitat única per donar valor, conservar, estudiar, divulgar i difondre el patrimoni històric local i ha recordat la importància del sector agrícola en el teixit econòmic del municipi. L’adquisició del celler forma part del programa dels tres grups de govern, està inclosa al Pla d’Acció Municipal 2019-2013 i compta amb el suport de diverses entitats veïnals socials i culturals.

Per la seva banda, el president de la Cooperativa, Pau Serra, ha expressat la seva satisfacció per aquest preacord després de més de dos anys de negociacions perquè significarà l’impuls i la reobertura d’un edifici emblemàtic que va ser testimoni de la revitalització del sector agrícola i de la vida de centenars de famílies pageses de Cambrils durant més d’un segle. A més, ha destacat que aquest preacord és una forma de deixar als cambrilencs un patrimoni històric per al gaudi de tots, integrat en l’oferta museística del municipi.

tracking