Diari Més

Successos

Cau un ferro a causa del vent a Vila-seca i fereix lleument dues persones

Les fortes ratxes de vent causen estralls al Camp de Tarragona

Imatge de l'arbre caigut al carrer Josep Maria Tarrassa de Tarragona.

Les fortes ratxes de vent causen estralls al Camp de Tarragona@DavFolch

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fort temporal de vent que afecta el Camp de Tarragona ha provocat diverses incidències al territori que ha comportat la mobilització dels Bombers. Diversos arbres han caigut a la via pública, un d'ells al carrer Josep Maria Tarrassa de Tarragona i un altre als Masos de l'N-340 amb l'A-27. També ha caigut un a l'Espluga de Francolí a la carretera T-231 i un al carrer Blanquers de Valls.Els Bombers han fet 46 actuacions al Camp de Tarragona i l'Ebre.

A Vila-seca ha caigut un ferro ferint 2 persones, de poca gravetat. Les dues han estat evacuades a l'hospital universitari de Tarragona Joan XXIII per a passar observació.

El sostre del pavelló del Serrallo també s'ha vist afectat per les ratxes de vent. Els Bombers han hagut d'assegurar les xapes metàl·liques de l'edifici per tal que no es soltessin i caiguessin a la via pública. La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel riscde ventades. Per aquesta raó, a les 8 del matí s’han tancat els parcs de Saavedra, de la ciutat i el Camp de Mart.

Segons Meteoprades, la ratxa màxima registrada fins a les 10.30 del matí s'ha donat a la Farena amb 118 km/h i 114 km/h a Siurana i Rojals. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), el Perelló ha registrat ratxes de 95 km/h. La intensitat del vent ja ha provocat nombroses incidències al territori i un total de 210 trucades al telèfon d’emergències 112, fins les 13 hores.El volum més gran de trucades s’ha rebut des del Baix Llobregat (63) seguit del Barcelonès (34) i el Tarragonès (29). La ciutat amb més trucades ha estat fins ara Tarragona (25) seguit de Barcelona ciutat (22) i Sant Boi de Llobregat (17).

Catalunya manté l'alerta taronja a totes les províncies del litoral per ratxes de vent de fins a 90 quilòmetres per hora i per fort onatge, mentre que a Lleida hi ha nivell groc per ratxes que arribaran als 80 quilòmetres per hora, nevades de 10 centímetres al Pirineu en cotes per sobre dels 1.400 metres i per pluges. Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir la fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya (VENTCAT).

Tretze comunitats autònomes estan aquest divendres en alerta -cinc en taronja- per fort temporal amb ratxes de vent entre 80 i 100 quilòmetres per hora, i fins i tot fins a 120 i 140 quilòmetres, pluges i ones que aconseguiran un màxim de 7 metres, informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a la seva pàgina web.
tracking