Diari Més

Urbanisme

Comencen les obres per convertir Carles Buïgas de Salou en zona de vianants

La primera fase de les obres té un termini d’execució fins al 30 d’abril de 2021 i comportarà el tall del trànsit rodat al carrer

Operaris de Rogasa, ahir, treballant al carrer, on ja s'han instal·lat tanques per delimitar les obres.

Comencen les obres per convertir Carles Buïgas de Salou en zona de vianantsAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per remodelar i convertir el carrer Carles Buïgas en zona de vianants van començar ahir. El projecte contempla la renovació integral d’aquesta via, la qual s’arranjarà en dues fases.

La primera fase dels treballs abasta des de l’inici del mateix carrer Carles Buïgas, a tocar amb la plaça de la Font Lluminosa i l’avinguda Andorra, i fins al carrer Murillo, uns 500 metres lineals, amb una amplada mitjana de 12-13 metres. El termini d’execució de les obres d’aquesta primera fase culmina el 30 d’abril de l’any que ve amb un pressupost és de 2.364.762,20 euros, aportats íntegrament per l’Ajuntament de Salou. L’empresa constructora és Rogasa.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va visitar ahir els treballs i va manifestar que «l’obra de renovació de Carles Buïgas és un projecte de ciutat que forma part del treball que s’està duent a terme per tal que Salou sigui un municipi turístic intel·ligent i sostenible». «Aquest carrer és l’eix principal de la zona més turística de Salou, i la seva renovació té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels residents i visitants, la principal prioritat i convertir els espais públics en espais de convivència, en detriment del trànsit rodat i a favor de les persones».

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i Habitatge, Marc Montagut, va destacar el concepte de modernitat que caracteritzarà el carrer, «que serà pel gaudi de les persones, transformarà la fesomia de la zona i beneficiarà el teixit comercial, gràcies a la nova estructura.

Les obres afectaran la circulació de cotxes a la zona. S’han habilitat alternatives per a l’aparcament al pàrquing del carrer Carles Buïgas, cantonada amb carrer Torremolinos i també el pàrquing del carrer Pompeu Fabra, recentment millorat.

La segona fase dels treballs, que es farà posteriorment, abastarà des de l’altura del carrer Murillo fins al carrer Torremolinos. A més de fer la zona de vianants, s’implantarà «un model d’urbanització que aportarà valors afegits a la zona, millorarà la imatge urbana i les necessitats dels residents», segons l’Ajuntament de Salou.

Nou mobiliari urbà i arbres

En la primera fase es construiran 6.500 m² de pavimentació d’asfalt polit, amb diverses tonalitats de colors i textures, distribuïdes conformant unes figures triangulars i «una geometria atractiva». També s’instal·laran 70 nous bancs. S’implantaran elements de confort i es plantaran 85 nous arbres de diverses mides i colors, per tal d’accentuar la sensació d’ombra a les àrees de passeig. Les varietats arbòries es posaran formant grups «efecte bosquet» i també es col·locaran fanals de diversos estils, grandàries i formes.

Fins al 15 de desembre, aproximadament, hi haurà un tram especialment afectat del carrer per les obres, que comprèn des del Parc de la Ciutat fins al carrer Saragossa. Aquest tram estarà totalment tallat al trànsit perquè és la zona on començarà el moviment amb la maquinària pesant. A partir del 15 de desembre continuaran les obres fins al tram del carrer Murillo.

tracking