Diari Més

Agricultura

Unió de Pagesos denuncia l'increment de robatoris d'avellana i garrofa al Camp de Tarragona

Els furts s'haurien produït a diversos termes de l'Alt Camp i el tarragonès

Una finca on van robar les avellanes que hi havia agrupades al terra.

Unió de Pagesos denuncia l'increment de robatoris d'avellana i garrofa al Camp de TarragonaUnió de Pagesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha denunciat l'increment de robatoris que estan patint pagesos de la fruita seca del Camp de Tarragona. Segons l'organització, en les últimes setmanes, productors de Valls, la Masó i el Rourell a l'Alt Camp i del Catllar, Ferran, la Riera de Gaià i Tamarit, al Tarragonès han estat víctimes de continuats robatoris, sobretot d'avellana i garrofa.

Davant aquesta situació el sindicat ha fet una crida a les administracions perquè, «reforcin el control i la vigilància a les zones de conreu afectades amb l'objectiu d'aturar aquests robatoris». Segons el sindicat aquesta crida ja la van realitzar a l'inici de la temporada de collites a la delegació del Govern a Tarragona, al departament d'Agricultura i als Mossos d'Esquadra, afirmen.

Unió de Pagesos considera que alguns dels productes robats poden acabar, «en mans de comercialitzadors privats que, presumptament, els comprarien sense exigir cap documentació que en garanteixi la traçabilitat». Per aquest motiu, des del sindicat també consideren necessari que les administracions controlin també la seguretat alimentària pels compradors, «i per assegurar que hagin estat adquirits de forma justa per als productors».

tracking