Diari Més

Indústria

Messer destinarà 35 MEUR a la construcció d'una nova planta a Vila-seca

La inversió comportarà la creació de més de dos-cents llocs de treball

Els representants de Messer Ibérica amb l'alcalde Pere Segura i el conseller Ramon Tremosa.

Messer destinarà 35 MEUR a la construcció d'una nova planta a Vila-secaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns Karl Hauck, director general de Messer Ibérica, va anunciar la construcció d’una nova planta de producció de gasos destil·lats de l’aire al complex que l’empresa té a Vila-seca. La inversió, que superarà els 35 milions d’euros, suposarà la contractació de dues-centes persones durant la fase de disseny i construcció, i de vint treballadors qualificats que s’emplearan en les instal·lacions un cop aquestes estiguin finalitzades. La posada en marxa de la nova planta, que tindrà una producció diària de 2.400 tones d’oxigen, nitrogen i argó, està prevista per al mes de desembre de l’any 2021. Amb aquesta inversió, a més d’ampliar la capacitat de producció, es preveu també modernitzar les actuals instal·lacions.

«Messer havia de prioritzar les inversions a escala mundial i s’ha decidit per Espanya. Amb això, el Grup Messer confirma la seva aposta a llarg termini per aquest territori», assegurava el director general en roda de premsa. Karl Hauck va estar acompanyat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el director tècnic de la companyia, Rubén Folgado.

El conseller Ramon Tremosa va qualificar l’anunci de «magnífica notícia», assegurant que aquesta inversió no només crearà llocs de treball «sinó que també va en la bona direcció de la transició energètica i mediambiental que necessitem». Per la seva banda l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, va mostrar la seva satisfacció per l’anunci, tot destacant la bona entesa entre les parts i assenyalant l’oportunitat que suposa una inversió d’aquestes característiques en l’actual context.

50è aniversari

L’anunci de Messer coincideix amb el 50 aniversari d’activitat de l’empresa al polígon petroquímic de Tarragona. El seu negoci se centra en la producció i comercialització de gasos de l’aire, i les seves plantes de producció són sostenibles, amb zero emissions contaminants.

Els productes de la companyia s’utilitzen en la indústria, en la recerca i la investigació, l’alimentació, la indústria farmacèutica i fins i tot en l’àmbit sanitari: durant les fases més complicades de la crisi de la crisi sanitària Messer va estar subministrant oxigen als centres de la zona.

La companyia, a més, disposa d’una xarxa pròpia de gasoductes per subministrar els seus productes als grans clients del sector.

tracking