Diari Més

Policial

Detingudes 31 persones durant una operació contra el tràfic de marihuana a Tarragona i Barcelona

L'entramat estava dirigit des de Valls per una dona de nacionalitat sèrbia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha desarticulat a les província de Tarragona i Barcelona una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana. Durant l'operació Caribes, s'han detingut31 persones i investigat a 5 de nacionalitats sèrbia, espanyola, bosniana, britànica i croata als quals se'ls imputen els delictes de tràfic de drogues, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric.

Durant l'operatiu s'han desmantellat 12 plantacionsindoori s'han intervingut 12.600 plantes de marihuana i 190 kg de marihuana processada i 50.000 euros en efectiu. A més, s'estima que la quantitat de fluid elèctric defraudat és d'uns 4.600.000 Kw/h.

A Tarragona es van fer registres aValls, Pla de Manlleu, Torredembarra, Tortosa, Cabra del Campi Segur de Calafell. Mentre que a Barcelona es va entrar en habitatgessituatsa les localitats d'Olivella, Canyelles i Sant Pol de Mar.

La investigació de la Guàrdia Civil va començar al juliol de l'any 2019 en produir-se un incendi en un habitatge d'Olivella (Barcelona), on es va descobrir que el seu origen havia tingut lloc en la instal·lació elèctrica il·legal que proveïa una plantació de marihuana. L'alta demanda energètica que requerien els diferents sistemes elèctrics de la plantació va provocar un curtcircuit.

Llogaven xalets i els condicionaven per al cultiu

La líder de l'organització criminal i la seva parella sentimental, un ciutadà anglès, llogaven i ocupaven xalets situats en zones residencials i aïllades de Barcelona i Tarragona per instal·lar les plantacions de marihuana.L'entramat estava dirigit des de Valls.

Les tasques de vigilància de les plantacions anaven a càrrec de ciutadans serbis als quals la líder de l'organització «contractava», pagava el viatge fins a Espanya i els donava un «sou»fix pels seus serveis. Periòdicament realitzava rotacions del personal per no aixecar sospites.

Laorganització, que obtenia grans quantitats de marihuana, la distribuïa ja processada i empaquetada a la resta d'Europa mitjançant transport terrestre.

L'operació l'han dut a terme agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Comandàncies de Barcelona secundats per unitats del Cos a Tarragona. També s'hacomptat amb col·laboració de la Policia Sèrbia,tant en l'intercanvi d'informació com la seva participació endiversos dels registres realitzats identificant a alguns dels detinguts de nacionalitat sèrbia que estaven buscats per la justícia del seu país d'origen i portaven documentació falsa de Croàcia i Eslovènia.

Imatge d'un dels 19 registres que va fer la Guàrdia Civil durant l'operació Caribes.

Detingudes 31 persones durant una operació contra el tràfic de marihuana a Tarragona i BarcelonaGuàrdia Civil

tracking