Diari Més

Turisme

L'Oficina de turisme de Prades incrementa un 43% els visitants malgrat el coronavirus

El centre de visitants Parc Astronòmic, que ha obert les portes a l’agost, ha multiplicat per quatre les visites respecte l’any passat

Una de les ctivitsta que ofereix el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades.

L'Oficina de turisme de Prades incrementa un 43% els visitants malgrat el coronavirusAleix Roig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 5000 persones han passat per l’Oficina de turisme de Prades aquesta temporada d’estiu, entre Sant Joan i el cap de setmana llarg de l’11 de setembre, en una temporada marcada per la covid. Aquesta xifra suposa un increment del 43% respecte a l’any anterior per aquestes dates. Juliol i la primera quinzena de setembre han sigut atípiques, ja que s’han duplicat les xifres de l’any passat. El perfil del visitant majoritari ha estat un públic familiar, provinent de la província de Tarragona i atret per l’entorn natural. L’Ermita de l’Abellera ha limitat l’aforament cosa que ha suposat una disminució del 30% del nombre de visitants.

El consistori ha aplicat mesures i protocols de prevenció per tal de que Prades fos una destinació turística segura amb turisme responsable. Des de principis de juny s’han repartit unes 7.500 mascaretes al portal d’accés a la Plaça Major junt amb tríptic informatiu de comportament del visitant i s’ha contractat a final de temporada un servei de seguretat privat.

Per tal d’evitar que es concentrés el flux de visitants al casc antic del municipi s’han anul·lat actes multitudinarisi s'han ofert d'altres mésviables davant la pandèmia.

Durant l’estiu s’han ofert diàriament visites guiades i activitats a la natura de la mà de l’associació excursionista Els Birimbins de Prades, Prades BTT, Prades Outdoors, l’Oficina de Turisme i el Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. Enguany l’Oficina de Turisme ha ofert cinc variants de visites guiades que han duplicat el nombre de participants. A més de les culturals, de natura i pujada al campanar ja ofertes l’anterior temporada s’ha afegit com a novetat visita guiada a l’entorn rural a camp de cultiu.

El centre de visitants del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, que ha obert les portes a l’agost, ha estat oferint observacions astronòmiques a diari i amb més d’una sessió amb aforament limitat amb grups petits. Les xifres de visitants s’han multiplicat per quatre respecte a l’any passat. Un 90% dels participants a les activitats han vingut al municipi expressament per fer astroturisme en front al 50% de la temporada anterior.

La majoria d’establiments turístics de la vila vermella van arribar a gairebé al 100% d’ocupació el passat mes d’agost. Prades compta amb 8 establiments hotelers amb una oferta variada, des d’hotels familiars, cases rurals, casa de colònies en anglès, càmping de 4 estrelles i fins i tot cases de fusta sobre els arbres i domos i bungalows per veure les estrelles. Tan bars com restaurants també han omplert gairebé a diari.

Els visitants de segona residència han allargat la seva estada estival enguany degut al covid i fins i tot alguns d’ells s’han empadronat al municipi aprofitant l’oportunitat de teletreballar. La població de Prades acostumava a rondar els 590 habitants i ha augmentat en més d’una vintena durant el confinament.

tracking