Diari Més

32 grups escolars del Camp de Tarragona i l'Ebre estan confinats per coronavirus

En total, 25 centres del territori s'han vist afectats pels virus, 218 arreu de Catalunya

Façana de l'Escola Sant Salvador, Tarragona.

Escola Sant Salvador, TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 25 centres escolars del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre tenen 32 grups escolars confinats a causa de casos positius de coronavirus, segons ha informat el Departament d'Educació. Els més recents s'han donat en dos centres de Tarragona (Escola Sant Salvador i el Col·legi Santa Teresa de Jesús), dos de Reus (Escola Rosa Sensat i l'Institut Baix Camp), l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils; l'Escola Ventura Gassol del Morell; l'Institut Puig i Ferreter de la Selva; i l'Escola Elisabeth de Salou. D'altra banda, l'Escola Sant Bernat Calvó ha sumat un nou grup confinat.

A l'Ebre, s'han detectat nous casos a l'escola Puig Cavaller de Gandesa; a l'Escola Marjal de les Cases d'Alcanar; la Llar Vila dels Xiquets d'Alcanar i a dos centres de Móra d'Ebre (Escola Lluís Vinyes i l'Institut Juliol Antonio).

Grups confinats anteriorment

El 7 de setembre, es va posar en quarantena un grup del cicle mitjà de Vela de l’IES Jaume I que, ahir, en principi, completava els catorze dies de confinament estipulats i que avui hauria de tornar a les aules. L’endemà de l’inici del curs escolar, el passat dimarts 15 de setembre, el departament d’Educació confirmava el confinament d’un grup de segon cicle d’infantil i primària de l’Escola Pau Delclós de Tarragona i, al dia següent, un altre a l’escola Santa Maria del Mar de Salou. L’endemà, el dijous, s’afegia al llistat de centres en quarantena de la demarcació de Tarragona, un grup de l’escola Pare Manyanet i el divendres, deu grups de vuit escoles més elevaven el balanç fins als setze a tota la província. El departament d’Educació confirmava positius a un grup de l’Institut de Cambrils, a dos grups de l’escola Sant Bernat Calvó i un altre a La Salle de Reus, a l’escola Vora Mar de Salou, a l’Escola Torreforta de Tarragona, al col·legi Claret de Valls i a dos grups de la llar d’infants Les Vimeteres de Vila-seca. Al balanç provincial s’hi afegia divendres també l’Escola Remolins de Tortosa.

Actualment, els municipis amb més grups aïllats són Tarragona amb 4 centres amb 5 grups; cinc a Reus amb 8 grups; i 4 centres a Salou.

Al conjunt de Catalunya el nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid és de 303 en 218 centres educatius, segons les dades facilitades pel Departament d'Educació. Actualment, el 96% de centres tenen la totalitat dels grups en funcionament.Per territoris, els que concentren més centres afectats es troben als serveis territorials del Maresme-Vallès Oriental (39), Catalunya Central (35), Barcelona ciutat (33) i Vallès Occidental (32).

tracking