Diari Més

Música en directe com acte de rebel·lia

Divendres 25 arrenca la quarta edició del Festival Terrer Priorat amb dotze concerts programats

Dissabte 3 d'octubre Guillem Roma farà un concert al Castell de Siurana.

Música en directe com acte de rebel·liaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Un festival per gaudir del cos, enlairar l’esperit i experimentar la llibertat». Aquest és el lema amb què es presenta el Festival Terrer Priorat, que enguany celebra la seva quarta edició entre el 25 de setembre i el 4 d’octubre.

Al llarg de dos caps de setmana s’han programat un total de dotze concerts amb Súper Gegant, Núria Graham, Carles Belda & Jaume Arnella, Los Sara Fontan, Carles Viarnés, Raquel Lúa, Biel Majoral, Heura Gaya, Escarteen Sisters, Guillem Roma, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, i Magalí Sare. Els escenaris s’ubiquen en territoris de les denominacions d’origen DOQ Priorat, DO Montsant i DOP Siurana. Així, hi trobem espais com la Cartoixa d’Escaladei, l’Ermita de Sant Antoni de Porrera, el Castell de Siurana o el Celler Clos Mogador de Gratallops. Junt amb aquests, en aquest festival també tenen protagonisme petits pobles com La Morera de Montsant, Els Guiamets o La Febró que, per unes hores, esdevenen epicentres musicals.

«Enguany la proposta artística es configura amb concerts sincers, de petit format, i en espais màgics seguint la línia discursiva que dona sentit al to humanista i espiritual que el festival té des dels seus orígens», expliquen Blai Rosés i Pau Fort Baixeras, directors del Festival Terrer.

En aquesta edició els concerts se celebraran en espais amplis a l’aire lliure, amb localitats numerades i tenint en compte les normatives vigents de seguretat sanitària. En aquest context, asseguren els promotors del festival, «Terrer esdevé un far de llum i un cant d’esperança. Un relligam amb la terra i la condició humana a través de la música, la cultura del vi i el paisatge. Bufen vents de canvi. Fem que la música ens retorni l’esperança viatjant als vincles més humils i senzills de la vida al Mediterrani».

El Festival Terrer Priorat ha tingut com a pregonera d’aquesta edició la reconeguda enòloga Sara Pérez, qui ha volgut fer una crida a la rebel·lia: afirmant que «Si no fóssim rebels en aquest naufragi de dimensions emocionals, culturals, socials i econòmiques, hauríem patit la Síndrome d’Ulisses i ens desfaríem en plors, sospirs i pena per haver-nos d’enfrontar a mil perills desconeguts. Ens sentiríem migrats davant tanta incertesa i desconsol, com lluny de casa. I ens hauríem resignat». La pregonera ha volgut també reivindicar el paper de la cultura i el vi, assegurant que «Si no fóssim rebels ens quedaríem a casa i no ens arriscaríem a sortir als carrers a gaudir de músiques d’arreu i de vi nostrat que ens faran somiar, repensar, projectar, resistir, caminar pels marges i, en definitiva, viure en llibertat».

Les entrades per al Festival Terrer Priorat es poden comprar a través de la plataforma Entradium. El primer concert serà divendres 25, amb Súper Gegant i Núria Graham al Mas de Sant Marcell de Cornudella de Montsant a partir de les 19.30 h. Per a més informació es pot consultar la pàgina web del festival (www.terrer.cat)

Biel Majoral actuarà a la Febró el 2 d'octubre.

Música en directe com acte de rebel·liaCedida

tracking