Diari Més

Els Fogons del Drac i el seu menjar casolà en una acollidora masia del 1800

Un espai idíl·lic a la Riera de Gaià és l’escenari d’un nou projecte gastronòmic que vol ser un referent de la carn a la brasa i les calçotades

Els Fogons del Drac ofereix un menú diari per dinar i diversos menús de cap de setmana.

Els Fogons del Drac i el seu menjar casolà en una acollidora masia del 1800Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Fogons del Drac és el nou restaurant de menjar casolà de la Riera de Gaià. Situat en una acollidora masia del carrer Sant Joan datada de l’any 1800, els nous gerents del reconvertit espai esperen esdevenir aviat un referent de la carn a la brasa, els caragols i les calçotades a la zona del Tarragonès i, en concret, del Baix Gaià.

A més, el local s’ha pogut adaptar perfectament a la situació sanitària causada per la pandèmia, ja que disposa de diferents sales on poden menjar grups de màxim deu persones, mentre que a la resta d’espais hi ha més taules però amb la correcta separació. A més d’aquestes sales interiors, el restaurant gaudeix d’una àmplia terrassa. En total té un aforament de 150 persones en temps de covid-19 i de fins a 200 en condicions normals.

Els Fogons del Drac ofereix un menjar totalment casolà i de la terra. En aquest sentit, s’hi pot dinar un menú diari, de dilluns a divendres, menys dimarts que és el dia de descans setmanal, per 13,90 euros (11,90 sense beguda). Per altra banda, hi ha tres menús de cap de setmana: el de graellada de carn, per 33 euros, el de mitjana de carn, que pot ser de vedella o de vaca vella madurada, que costa 49 euros, i el menú cap de setmana, que ofereix una varietat de plats per 29 euros per persona.

El restaurant, a més, ha optat per un dels costums més tradicionals de la terra pel que fa al menjar: els esmorzars de forquilla i ganivet. D’aquesta manera, a partir de les 9 hores del matí es podrà gaudir de tripes, sèpia, bacallà i altres plats de menjar casolà.

Per altra banda, el nou espai gastronòmic disposa de fins a 56 referències de vins diferents. Han optat perquè l’oferta d’aquests sigui variada, amb denominacions d’origen diverses i per a tots els gustos. A més, també tenen set referències de caves diferents.

tracking