Diari Més

Religió

La Riera de Gaià venera la Santa Creu des de les portes i els balcons

La covid-19 ha obligat a no fer la processó

Imatge de la Santa Creu observada pels veïns a casa seva.

La Riera de Gaià venera la Santa Creu des de les portes i els balconsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Riera de Gaià han viscut la festivitat de la Santa Creu, un dels dies més importants al poble, d’una manera ben diferent de la d’altres anys, i és que la pandèmia i les mesures de seguretat que cal prendre per evitar contagis no han permés que se celebrés la tradicional processó i els rierencs han hagut de venerar al Crist des de les portes i els balcons de casa seva.

El municipi del Baix Gaià venera la Santa Creu des de 1809, quan una epidèmia de còlera va assolar els seus vilatans, deixant 157 morts. Davant els fets, els veïns van veure la necessitat d’escollir un sant perquè els salvés de la malaltia. En el sorteig va sortir Santa Creu, però com que no era un sant comú van decidir repetir-lo. Va sortir dues vegades més i, en fer la processó, l’epidèmia va desaparèixer.

«Enguany es repeteix una mica el motiu, ja que vivim la pandèmia», explica Jaume Gené, mossèn de la Riera. «Té sentit celebrar-ho aquest 2020 perquè la gent es torna a aixecar en la pregària a la Santa Creu, per demanar la medicina del cel per curar l’angoixa i tornar a tenir pau i confiança», afegia Gené.

tracking