Diari Més

Educació

Comença sense incidents el curs al Camp de Tarragona, amb més alumnes d'ESO i FP

Diversos sindicats han protestat davant la delegació d'Educació per reclamar la reducció de les ràtios i més personal

Alumnes al pati de l'Institut Martí Franquès de Tarragona, aquest dilluns al matí.

Comença sense incidents el curs al Camp de Tarragona, amb més alumnes d'ESO i FPGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou curs escolar, el de la covid-19, ha començat avui dilluns al Camp de Tarragona amb més de 115.000 alumnes en educació infantil, primària, ESO, batxillerat i més de 9.000 docents. Amb relació al curs anterior s'ha produït un lleuger descens del nombre d'alumnes d'infantil, 380, i de primària, 1.078, mentre que hi ha «un repunt en ESO i FP», ha informat el delegat dels Serveis Territorials d'Educació, Jean-Marc Segarra.

Per altra banda, els sindicats del sector de l'ensenyament s'han concentrat davant les portes d'Educació al carrer Sant Francesc per reclamar menys ràtios, més personal i més mesures de seguretat.

El delegat del Govern de la Generalitat, Òscar Peris, ha enviat «un missatge de tranquil·litat» davant l'inici d'un curs marcat per la pandèmia, «en el qual hem de conviure amb el virus». Peris ha apuntat que «iniciem el curs amb les màximes garanties» i va anunciar que «al desembre farem una avaluació» de l'evolució en els primers mesos» d'activitat docent.

Al seu torn, Jean-Marc Segarra va remarcar que aquest curs s'ha contractat més personal docent, 567 al Camp de Tarragona, dels quals 427 són professors. Segarra va assegurar que «es contractarà més personal si és necessari» i va dir que «l'obsessió» del departament és «baixar les ràtios», fixades en 25 alumnes per aula a primària i 30 a secundària.

Protestes dels sindicats

Una quinzena de representants dels sindicats d'educació s'han concentrat aquest dilluns al migdia al davant dels serveis territorials d'Educació a Tarragona per exigir més docents i menys ràtios a les aules. Coincidint amb el primer dia del curs escolar, les organitzacions que formen part de la Junta de Personal Docent no universitari han criticat que les mesures preventives contra la covid-19 «no es podran complir per la falta d'inversió» del Govern. El president de la junta i portaveu del sindicat USTEC·STEs a Tarragona, Juan Carlos Feijoo, ha destacat que els professionals docents han fet «un esforç ingent de forma voluntària» per tal de posar «les màximes mesures a disposició», però ha alertat que «no seran les suficients». Feijoo ha afirmat que les 567 noves contractacions als serveis territorials de Tarragona, 423 de les quals corresponen a personal docent són insuficients per abordar el curs amb garanties i amb les ràtios establertes per les autoritats sanitàries. En aquest sentit, ha apuntat que aquestes xifres equivalen a poc més d'un docent de reforç per centre, de mitjana. «Hi ha centres on s'ha augmentat la plantilla i s'ha pogut fer desdoblament, però a costa dels recursos d'atenció a la diversitat o necessitats especials, etcètera», ha dit. Els sindicats aposten per un ensenyament presencial però amb la màxima seguretat. «Sabem que el risc zero no existeix», han defensat. Tot i això, veuen amb preocupació l'elevada concentració d'alumnes en algunes aules, que fa «impossible» complir amb la primera premissa de mantenir la distància de seguretat. En concret, volen que s'abaixin les ràtios de 20 alumnes a 15 a primària i secundària, i fins a 10 a infantil. Els sindicats no descarten la convocatòria d'una vaga en el sector de l'educació i d'altres mobilitzacions si no veuen garantida la seguretat a les escoles.

Respresentants sindicals protestant davant la delegació d'Educació.

Comença sense incidents el curs al Camp de Tarragona, amb més alumnes d'ESO i FPGerard Martí

tracking