Diari Més

Ensenyament

USTEC-STEs assegura que molts centres educatius no compliran les ràtios

Juan Carlos Feijóo, portaveu del sindicat, lamenta que no s’hagi reunit el Comitè de Salut a poc més d’una setmana de l’inici del nou curs

Exterior de l'Institut Vidal i Barraquer, a President Companys.

USTEC-STEs assegura que molts centres educatius no compliran les ràtiosDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou curs començarà el pròxim 14 de setembre «amb molts centres on no es compliran les ràtios», va manifestar ahir dimecres a aquesta redacció Juan Carlos Feijóo, portaveu del sindicat USTEC-STEs. Feijóo va lamentar el fet que a dotze dies per a l’inici de l’activitat a escoles, col·legis i instituts del Camp de Tarragona «el Comitè de Salut no s’ha reunit». Els professionals de l’ensenyament «estem inquiets», va apuntar.

Feijóo va afirmar que el retorn a les aules «serà complicat», perquè la gestió de la pandèmia per part de la Generalitat, pel que fa a l’àmbit de l’ensenyament, «és improvisada i hi ha una manca de negociació amb la part social i la de l’educació». Al Camp de Tarragona hi ha prop de 8.000 professionals, molts en situació de risc de contagi. Feijóo va dir que part del professorat que pertany a aquest grup «no ha estat avaluat o els que sí que ho han estat encara no han rebut la resposta i, a més, des de la Generalitat diuen que poden anar als centres però que si es contagien la responsabilitat serà d’ells».

Pel que fa a les ràtios, el portaveu del sindicat va recordar que el passat mes de juny «vam demanar que fossin 10 alumnes per aula d’Infantil i entre 15 i 20 de Secundària, però en molts centres no es complirà perquè s’ha mantingut la plantilla i, fins i tot, hi ha casos on han perdut», va dir Feijóo. L’incompliment de les ràtios serà més evident «en els centres grans», va apuntar.

El portaveu d’USTEC-STEs va afirmar que «en alguns centres de Primària hi haurà aules amb 25 alumnes, entre 27 i 28 en altres de Secundària i fins a 36 en instituts». «La resposta donada per l’administració no ha estat adequada», va remarcar Feijóo, qui va assegurar que «no posa més recursos». «No és bo que hi hagi una trentena d’alumnes en una aula», va subratllar. A més, «hi haurà centres amb alumnes als patis i altres que sortiran al carrer, per la qual cosa no es podrà mantenir la bombolla».

Feijóo preveu que serà «en els instituts de ciutats grans com Tarragona, Reus, Valls o el Vendrell on hi haurà més problemes, i en escoles grans amb diverses línies». El portaveu del sindicat va comentar que «a Alcover han perdut mestres i els grups d’alumnes seran de 25, no de 20», va posar com a exemple, per remarcar que «hi haurà una pèrdua de qualitat i no es pot garantir que no hi hagi rebrots».

tracking