Diari Més

Economia

Les quatre cambres aposten per potenciar l'economia del territori

Reus vol millores en infraestructures per facilitar el comerç de proximitat

Pla mitjà del president de la Cambra de Reus, Jordi Just, en roda de premsa el 14 de gener del 2019.

president de la Cambra de Reus, Jordi Just,ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre cambres de comerç de les comarques tarragonines van participar en la presentació de l’Informe de Conjuntura Econòmica del segon trimestre d’aquest any. Francesc Faiges, president de la Cambra de Comerç de Tortosa, que va exercir com a amfitrió, van dir que les notícies «no són gaire bones» i va fer una crida a «reflexionar sobre la situació determinada per la pandèmia», que es caracteritza per «la caiguda de la producció i del consum». Faiges va dir que «el nombre d’entitats ha caigut en picat» i va destacar que la covid-19 ha provocat que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre sumin més de 55.000 treballadors afectats pels ERTO. «L’atur ha augmentat molt i importacions i exportacions han baixat de manera considerable», va dir.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Reus, Jordi Just, va comentar que «la situació és dolenta i mentre no tinguem una vacuna contra la covid-19 hi haurà intranquil·litat». Just va reclamar la «millora de les infraestructures» del territori per facilitar desplaçaments curts. «La proximitat és una eina important per a l’economia i hem d’aconseguir que aquesta proximitat sigui bona i fàcil». En aquest punt, Just va destacar, com a exemple, que «la part positiva de l’informe és que a les Terres de l’Ebre ha augmentat l’ocupació en el sector del turisme», però en el costat contrari es troben localitats com «Salou, on la pandèmia s’ha deixat notar molt a causa del descens del turisme internacional». Ha estat «el turisme local qui ha anat al territori», va remarcar.

Josep Maria Rovira, president de la Cambra de Valls, va assegurar que «ens espera una tardor calenta» i va destacar que «a l’Alt Camp hi ha sectors que comencen a recuperar-se». Rovira va voler donar «un missatge d’esperança, perquè les cambres estem cercant solucions».

Per la seva banda, Jordi Cáceres, representant de la Cambra de Tarragona, va dir que «estem en un escenari diferent i haurà d’haver-hi una reestructuració del món econòmic».

tracking