Diari Més

Suu en concert, balls parlats i espectacles per a celebrar Santa Rosalia

Després d’un cap de setmana amb actes previs, Torredembarra encara els dies centrals d’una Festa Major adaptada, sense cercaviles ni revetlles

El concert de Suu és un dels plats forts de la Festa Major de Santa Rosalia de Torredembara

Suu en concert, balls parlats i espectacles per a celebrar Santa RosaliaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torredembarra engega demà els actes principals de la Festa Major de Santa Rosalia. Malgrat que el context actual hagi obligat a adaptar la festivitat, els torrencs i torrenques podran gaudir d’una programació que inclou espectacles, concerts, cultura popular i tradició. La mascareta, la distància social i els aforaments limitats definiran la festivitat d’aquest 2020, però també ho faran la responsabilitat i les ganes de gaudir d’uns dels dies més esperats de l’any a la localitat. En aquesta línia, el regidor de Festes de la localitat, Raúl Garcia, explicava en la presentació de la programació que els actes que la bona experiència recollida en altres propostes culturals que s’ha dut a terme aquest estiu a Torredembarra, com el Festival Roca Foradada, el cinema a la fresca o el Pleniluni Circus han ajudat a acabar de configurar els nous formats adoptats en la festa.

El Seguici, en una exposició

La tradició i la cultura popular es mantenen com un dels pilars de Santa Rosalia. Dissabte es van presentar els nous gegants indians i durant la resta de la festa els torrencs podran veure el seguici si bé no serà en les tradicionals cercaviles. L’Ajuntament, juntament amb les agrupacions festives, han organitzat l’exposició El Seguici Festiu de Torredembarra, que es podrà veure fins al 9 de setembre a la sala Lluís d’Icart. Es faran visites de mitja hora, en grups reduïts i caldrà inscriure’s prèviament.

Les reserves en els actes són una constant en totes les activitats programades. Dins de l’apartat tradicional, es podrà gaudir el dijous del Ball Parlat del Ball de Diables Infantil a les 8 del vespre a la plaça del Castell. Divendres, dia de la patrona, els Grallers de la Torre despertaran a la vila amb les tradicionals matinades. L’Església de Sant Pere acollirà el solemne ofici en honor a Santa Rosalia i a la tarda es viuran dos dels actes adaptats. La plaça del Castell acollirà dues sessions del Concert de Músiques de la Festa Major de Torredembarra, a càrrec de la Fanfara i les representacions dels balls parlats del Ball de Serrallonga i el Ball de Diables.

Concerts i teatre per a tothom

La programació de Santa Rosalia també inclou diversos concerts i espectacles teatrals. Un dels plats forts és el concert de Suu. La cantautora barcelonina, una de les veus imprescindibles del panorama musical actual, arribarà a la Torre per presentar els temes del seu darrer àlbum Ventura, que inclou alguns dels seus temes més coneguts com per exemple Eres un temazo o Tant de bo. El concert serà dijous a les 23 h. a la Zona Esportiva Municipal. Aquest recinte acollirà altres propostes com el concert de l’Orquestra Himalaya de demà, l’actuació de Joan Rovira, dissabte, o la representació teatral de l’obra Crema cremada, a càrrec de la companyia Treateràpia, el diumenge, que posarà el punt final a la festivitat. A tot això, cal sumar-hi propostes infantils com l’espectacle de titelles Hamelí per aquesta tarda o la proposta musical familiar Els superherois, de dimecres; així com altres propostes com el Pinta la festa, de demà, el Concurs de castells de sorra, que es farà diumenge, o la proposta Castells i arts aèries, organitzada pels Nois de la Torre i Escarabats Blaus per dissabte.

tracking