Diari Més

Educació

Una AMPA de Vilafortuny engega una campanya reclamant una tornada a l'escola segura

Entre les seves reivindicacions demanen menys alumnes per classe, la contractació de més docents i la jornada lectiva continuada, entre d'altres

Imatge d'una classe tancada.

aula, escola, classe, cadiresEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AMPA de l'EscolaMas Clariana de Vilafortuny ha engegat la campanya «Per una escola segura en situació de covid-19», ja que consideren queel Departament d’Educació de la Generalitat fins a dia d’avui, «no ha posat els mitjans i recursos suficients per afavorir un entorn segur a l’escola».

Per aquest motiu, animena totes les famílies del centre cambrilenc, dels altres centres del municipii de tota Catalunya, amb el suport de tota la comunitat educativa, a demanar a la Generalitat les «mesures suficients i adequades per preservar el dret a l’educació presencial» a inundant les xarxes socials amb la reivindicació. «No volem que el retorn a l’escola representi cap perill per la salut dels infants i professionals que acudeixen a l’escola», afegeixen.

Per aquest motiu demanen: menys alumnes per classe; la contractació de més docents; més espais disponibles; jornada lectiva continuada; més mesures de prevenció i provisió de materials desinfectants; i netejar i desinfectar els centres més seguit. Finalment, reclamen més mecanismes de conciliació familiar-laboral i no només en períodes de quarantena.

Els pares i mares de l'AMPA Mas Clariana demanen tant a la Generalitat de Catalunya com a l’Ajuntament de Cambrils respostes efectives per assegurar «els plens drets fonamentals a l’educació i a la salut». Per sumar-s'hi a la campanya volen que es faci la màxima difusió a les xarxes socials i que la gent s'animi a enviar queixes a través de laBústia de Contacte delDepartament d’Educació.

tracking