Diari Més

Economia

Publiquen els ajuts per la riuada Francolí i pel temporal Gloria

Els dos episodis meteorològics van causar grans destrosses al territori amb expecial incidència a la Conca de Barberà i les Terres de l'Ebre

Les destrosses pel temporal a Montblanc, on es va desbordar el riu Francolí al seu pas pel Pont Vell, i d'efectius treballant en immobles afectats. Imatge del 23 d'octubre del 2019

La Conca de Barberà, sis mesos després del desbordament del Francolí: «Hem patit una segona riuada»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Boletín Oficial del Estado (BOE) va publicar ahir dijous la convocatòria per demanar els ajuts perpal·liar els danys ocasionats pels temporals i altres situacions catastròfiques que van afectar l'Estat entre l’1 d’abril de 2019 i el 31 de març de 2020. Aquestes aplegarien les destrosses que va ocasionar el temporal Dana i el Gloria a la Conca de Barberà, amb una gran afectació a l'Espluga de Francolí.

El Reial Decret 778/2020 contempla un règim d'ajudes destinades les entitats locals pels projectes per reconstruir els danys dels temporals atorgant una subvenció de fins al 50% del seu cost. S'exclouen els treballs duts a terme amb mitjans propis no personificats de l'entitat local, ja siguin materials, maquinària o personal.

El passat mes d'octubre, concretament del 21 al 23, una Dana va provocar precipitacions en gran part del territori, sent molt intenses a Catalunya, Astúries, Cantàbria i les Illes Balears, amb precipitacions acumulades de més de 150 mm a l'àrea catalana. La llevantada va descarregar intensament i el Francolí es va desbordar de forma molt virulenta a la Conca de Barberà. El riu es va emportar tot el que va trobar al seu pas i va deixar un balanç de quatre morts i dos desapareguts.Les destrosses milionàries s'eleven a uns 16 MEUR només a la Conca.

A principis d'any, el temporal Gloria va tenir un fort impacte a tot el territori català amb una forta incidència a la costa tarragonina i ebrenca provocant danys quantiosos. En aquest episodi meteorològic, van morir 13 persones. El temporal va destrussar infraestructures de tot tipus i el litoral català, sobretot al Delta de l'Ebre.

tracking