Diari Més

LGTBI

El Síndic estudia mesures per frenar la violència contra el col·lectiu LGTBI

Fa referència als casos de Lleida, Prades, Nou Barris i Sitges

La plaça Major de Prades plena de persones concentrades contra l'homofòbia, amb la bandera LGTBI penjada en primer terme a l'Ajuntament.

Desenes de persones es concentren a Prades en suport al jove amenaçat per ser homosexual i drag-queenAjuntament de Prades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Síndic de Greuges ha demanat informació sobre les actuacions que s'han dut a terme les diferents administracions arran de la sèrie d'agressions contra el col·lectiu LGTBI que han tingut lloc a Catalunya des de començament d'any.

En un comunicat d'avui divendres, el defensor del poble català ha recordat que ja ha actuat d'ofici davant els actes de caràcter homòfob i trànsfob ocorreguts a Lleida, Prades (Baix Camp), el districte de Nou Barris de Barcelona i la localitat de Sitges ( Garraf).

En els casos de Prades, en què un jove va patir agressions i insults per la seva condició i identitat sexual, i en el de Sitges, en què es van produir agressions homòfobes en el marc d'una batussa multitudinària, el Síndic s'ha dirigit a la direcció general d'Igualtat de la Generalitat i a la de la Policia, així com als ajuntaments corresponents.

Pel que fa a la direcció general d'Igualtat, el Síndic ha demanat informació sobre quina ha estat la seva actuació quan ha tingut coneixement dels fets, mentre que en el seu requeriment a la direcció general de la Policia, el Síndic ha demanat saber quina ha estat la intervenció dels Mossos d'Esquadra i quines actuacions s'han dut a terme en relació amb cada un dels fets ocorreguts.

Així mateix, «davant el degoteig de casos i la preocupació del creixent nombre d'atacs contra la comunitat LGTBI», el defensor del poble català també ha demanat a les administracions amb competències sobre la matèria informació sobre si s'han decidit a iniciar alguna campanya o reforçar les seves actuacions en l'atenció i prevenció d'aquesta violència.

Per ara, el Síndic ha tingut coneixement del nou protocol per combatre la LGTBIfobia a la ciutat de Barcelona elaborat per l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), l'Ajuntament i el centre LGTBI, un instrument que el defensor de el poble català valora «molt positivament en la mesura que es configura com un nou mecanisme per intervenir davant les situacions discriminatòries garantint la coordinació i col·laboració en xarxa de tots els serveis implicats».

Segons dades comptabilitzades pel OCH, fins al 18 d'agost s'han produït a Catalunya un total de 120 agressions contra el col·lectiu en el que va de 2020.

MÉS INFORMACIÓ

Un veí de Prades rep amenaces per vestir-se de drag queen

tracking