Diari Més

Crisi sanitària

PortAventura torna a fer proves als seus treballadors per evitar la propagació del virus

Fonts sindicals apunten que, de moment, «totes les proves han donat negatiu»

POrtAventura ha habilitat zones de fumadors, arran de la nova normativa.

PortAventura torna a fer proves PCR als seus treballadors per evitar la propagació del virusPAFANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

PortAventura ha iniciat una segona tanda de tests serològics ELISA als seus treballadors per evitar la propagació del coronavirus al parc temàtic. L'empresa ja va fer-ne abans d'obrir el passat 8 de juliol, obertura que es va veure ajornada per la pandèmia mundial.

Segons ha pogut saber Diari Més i han confirmat fonts sindicals, les proves ELISA (anàlisi de sang) es fan de forma «aleatòria» per garantitzar la seguretat dels treballadors i clients.

PortAventura està treballant de forma àgil i manté el contacte continu amb els sindicats per informar sobre les mesures que es van prenent en funció de l'evolució de la crisi sanitària que afecta a tot el món. Per tal d'anticipar-se a qualsevol contagi al parc, la companyia ha optat per repetir les proves per detectar qualsevol cas entre els seus empleats i així, poder actuar amb rapidesa perquè no afecti l'operativitat del parc. Des del sindicat apunten que, de moment, «totes les proves han donat negatiu».

Segons expliquen en cas que algun dels seus treballadors tingui algun símptoma, aquest ho ha de comunicar a la direcció i s'activa el protocol sanitari aïllant de forma preventiva a aquesta persona i als seus contactes directes en l'àmbit laboral fins a tenir el resultat de la prova.

Des del sindicat expliquen que és molt difícil que algun empleat pugui contagiar a un client, ja que per això «han d'estar ambdós sense mascareta, a poca distància i durant més de 15 minuts junts». I afegeixen que actualment, hi ha un equip covid que recorre el parc temàtic recordant les mesures de seguretat als clients i alertant si n'incompleixen alguna, com el no dur mascareta.

Entre algunes de les mesures que s'apliquen als treballadors hi ha el control de temperaturaa l'entrada del parc i dels hotels;l'obligatorietat de la mascareta; neteja de mans i taules separades a les zones comunes que tenen per poder menjar.

Per aquest motiu, remarquen que «els clients poden estar tranquils» i anar al parc perquè és «segur» i es prenen totes les mesures de seguretat corresponents.

Davant el creixement de rebrots per covid-19 al Camp de Tarragona, la direcció de l'empresa ha enviat una carta als seus treballadors per recomanar que «evitin les reunions socials per minimitzar el risc de contagi». Fonts sindicals asseguren que «cal redoblar els esforços» per part de tots perquè la situació no empitjori.

PortAventura té entre 400 i 450 persones en ERTO, les quals no han arribat ni a incorporar-se al seu lloc de treball des que va obrir el parc. Actualment, hi ha tancats dos hotels, el Caribe Aquatic Park ialgunes àrees del parc. Pel que fa a la programació d'espectacles, aquesta es va suspendre a l'espera que es pugui iniciar cap al mes de setembre.

Mesures de seguretat

Durant l'experiència a PortAventura es pren la temperatura dels usuaris a l'entrada del parc i dels hotels; és obligatori dur mascareta en tot el ressort i hi ha a disposició dels clients solucions desinfectants a totes les instal·lacions. També s'han establert fluxos de persones per evitar les grans aglomeracions i garantir la distància de metre i mig entre les persones. Amb la nova normativa sobre el tabac, s'ha habilitat unes zones concretes per a fumadors.

A més a més, als restaurants del parc i dels hotels el personal acompanya al client per servir el menjar. Respecte a l'aforament, aquest s'ha reduït, per la qual cosa les entrades es venen online i s'ha de reservar la data de visita amb antelació.

tracking