Diari Més

Urbanisme

'Els Safranars' a Altafulla tindrà més habitatges de protecció oficial i més zones verdes

També es crearà un gran passeig en aquesta àrea, amb voreres amples

Imatge de la zona

'Els Safranars' a Altafulla tindrà més habitatge de protecció oficial i més zones verdesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Altafulla aposta per un creixement sostenible de la trama urbana i és per aquest motiu que ha impulsat una modificació del Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) pel que fa a l'àmbit dels Safranars. Una zona pendent d'urbanitzar que es troba entre la llera del riu Gaià i l'ermita de Sant Antoni, amb el camí de Ferran al seu pas.

La modificació del POUM, com ha explicat lacoalcaldessad'Altafulla, AlbaMuntadas, preveu la creació d'una gran zona verda a tocar de la llera del riu que permetrà una «transició més amable» amb el límit del terme. Igualment es crearà un gran passeig en aquesta àrea, amb voreres amples, per al gaudi de tots els veïns de la vila. Un augment de zones verdes que també es veurà a tocar del turó que hi ha a l'altra banda de l'àmbit de Safranars. Aquí es mantindrà un mur de pedra seca que és «testimoni dels conreus que hi havia anys enrere i d'aquesta manera es preserva part del patrimoni cultural de la vila», com ha destacatMuntadas. Igualment es conservaran alguns peus arboris significatius presents a la zona. Creix, doncs, la superfície de zones verdes i també d'equipaments.

Pel que fa a les construccions, s'ha augmentat el nombre d'habitatges protegits respecte a la planificació anterior, que data del 2004, i actualment es comptarà amb gairebé 5.000 metres quadrats destinats a aquest ús, amb un total de 42 habitatgesals qualstambé s'ha ampliat la superfície. Així, hauran de ser d'aproximadament 110 metres quadrats, una mesura que 'evitarà que es quedin petits' com ha explicat el regidor d'Habitatge ÀlexCañas. Es tracta, com han assenyalat tantCañascomMuntadas, de respondre a la demanda actual.

El nou planejament prioritza, doncs, aquesta tipologia d'habitatge que no pas la unifamiliar, com es preveia anteriorment. S'aposta, en aquest sentit, per un «urbanisme intensiu en comptes d'extensiu», com ha declaratMuntadas, combinant edificabilitat vertical en bloc i en filera amb horitzontal d'una manera més sostenible. Igualment la disposició d'aquestes construccions serà mésharmònicarespecte a les altres zones ja urbanitzades de l'entorn i li donarà continuïtat.

Una continuïtat que també es busca amb el canvi en la manera com es realitzarà la urbanització de l'àmbit deSafranars, ja quees preveu que sigui l'Ajuntament qui dirigeixi l'actuació i s'encarregui d'urbanitzar tots els vials i els espais municipalsde lazona. Un 'canvi significatiu i molt important' respecte a l'anterior planejament, com ha destacat el regidor ÀlexCañas. D'aquesta manera es farà la intervenció al mateix temps i s'afavorirà la connexió entre tots els sectors. És a dir, s'evita que es doni la circumstància que dins el mateix àmbit hi hagi zones urbanitzades i altres que no, depenent de la voluntat dels propietaris dels terrenys de construir-hi.

tracking