Diari Més

Infraestructures

Licitat el projecte de desmuntatge de la via entre Vandellòs i PortAventura

El contracte té un pressupost de licitació de 555.961,82 euros i un termini d'execució estimat de 11 mesos

Operaris d'Adif retirant el pas a nivell del carrer de Barcelona de Salou el passat 13 de gener.

Adif fa el primer pas per llevar les vies del tren entre Vandellòs i SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha informat avui que s'ha licitat la redacció del projecte del desmuntatge de la via entre Vandellòs i PortAventura, en desús després de la posada en marxa de la variant del Corredor del Mediterrani. El contracte té un pressupost de licitació de 555.961,82 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució estimat de 11 mesos.

L'actuació abasta uns 29 quilòmetres, repartits entre els termes municipals de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig de Camp, Vinyols i els Arcs, Cambrils i Salou.

La redacció del projecte constructiu definirà les actuacions de caràcter ambiental, demolicions, adequació de drenatges de la plataforma ferroviària i la millora de la permeabilitat del trànsit. L'objectiu final d'aquest projecte és integrar la plataforma perquè tingui un ús cívic en els municipis per on discorre.

El projecte es basa en un estudi previ d'Adif AV, que ja va analitzar l'efecte barrera en els municipis que creua la plataforma amb l'objectiu de complir la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA).

La DIA obliga a desmantellar tots els elements de l'antiga via, electrificació i instal·lacions de seguretat, un cop posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

tracking